Connect with us

Comunitat

Les navilieres asseguren que està garantit el subministrament de mercaderies aquest estiu

Representants del sector del transport s’han reunit a Palma per analitzar els efectes que pot tenir la vaga d’estibadors

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, s’ha reunit aquest matí amb el president de l’Autoritat Portuària, Joan Gual, i els representants del sector del transport de mercaderies, de la patronal d’empreses del sector marítim i de les navilieres Baleària i Trasmediterranea per tractar com s’afronta la temporada alta respecte dels subministraments que arriben per via marítima i els efectes que pot tenir la vaga d’estibadors. La conclusió, tant del Govern com de l’Autoritat Portuària i dels sectors de transport de mercaderies i navilieres, és que no hi haurà problemes de subministrament a les Illes.

A més, el conseller ha volgut destacar l’esforç que han fet les navilieres, que han incrementat enguany en un 37 % l’espai de bodega que dediquen al transport de mercaderies, fet que permet abordar amb més garanties la major demanda de tot tipus de productes que es produeix a l’estiu. Pons ha afegit que les navilieres destinaran fins a quinze embarcacions que connectaran les Illes amb el continent i que permetran tenir els subministraments que es necessiten durant la temporada alta.

Igualment, el conseller ha explicat que, durant la reunió, també ha quedat clar que, respecte de la vaga d’estibadors, aquesta no afecta tots els carregaments que arriben a les Illes transportats per camions, de manera que se salva així una part importantíssima de qualsevol incidència.

De fet, en la reunió també s’ha informat que aquesta circumstància s’ha posat en coneixement dels productors, de manera que tenen la seguretat que si contracten transport amb trànsit rodat no han de tenir cap problema. Així ho ha indicat la representant d’estiba de l’Associació d’Empresaris d’Activitats Marítimes de les Illes Balears, Eva González.

Són tendència