Connect with us

Oci i Cultura

Manacor acull el XXI Campionat d’Europa de globus aerostàtics

Manacor acollirà el campionat europeu de globus aerostàtics

Es durà a terme entre els dies 23 i 26 d’octubre, dividit en vols de matí (7,30 a 10 h) i d’horabaixa (17 a 18,45 h), i comptarà amb deu proves

Aquest dimarts ha tingut lloc a Manacor l’acte de presentació del 21è FAI Campionat d’Europa de globus aerostàtics de la FAI (Federació Aeronàutica Internacional) al claustre de Sant Vicenç Ferrer. Una inauguració que ha comptat amb la presència i la intervenció de Thomas Fink, president del jurat, Dimitri Zhokhov, pilot més jove, Angela Jones, representant dels Officials and technical Staff, Andreu Serra, conseller de Turisme i Esports del Consell, Núria Hinojosa, regidora de l’Ajuntament de Manacor i Llorenç Mas Parera, director general d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern, a més d’un representant dels patrocinadors.

Per primera vegada a la història una illa, en aquest cas Mallorca, acollirà l’organització d’un campionat d’aquestes característiques. Les ben considerades zones de vol d’entrenament i competició i el suport institucional i popular fan de l’illa un lloc idoni per a dur-lo a terme.

Manacor acull el XXI Campionat d'Europa de globus aerostàtics

Aquest dimarts s’ha dut a terme la inauguració del 21è FAI Campionat d’Europa de globus aerostàtics a Sant Vicenç Ferrer, davant més de quatre-centes persones

El campionat comptarà amb més de cent globus, vuitanta-cinc equips i sis-cents participant de més de vint-i-cinc nacionalitats. Es durà a terme entre els dies 23 i 26 d’octubre, dividit en vols de matí (7.30 a 10 h) i d’horabaixa (17 – 18.45 h), i comptarà amb deu proves.

Cada globus haurà de seguir un rumb marcat per cartes de navegació i haurà de deixar caure uns senyals en unes dianes instal·lades a terra. Això, intentant fer la màxima punteria. El guanyador obtindrà el títol de campió d’Europa, actualment ostentat per Stefan Zeberli (Suïssa). A més, també hi haurà un premi per al globus més ecològic per al pilot que menys gas utilitzi al llarg de la competició.

La FAI, fundada el 1905 a París, és un organisme dedicat a l’elaboració de normes i el manteniment de registres per a l’aeronàutica i l’astronàutica, així com al rectorat internacional dels esports aeris. L’acte ha estat presentat per Susana Prados, del departament de Turisme de l’Ajuntament de Manacor, amb la intervenció puntual de l’organitzador de l’esdeveniment Ricardo Aracil, gerent de Mallorca Balloons.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència