Connect with us

Actualitat

El Constitucional confirma la legalitat de la llei de camins de Mallorca

El Constitucional confirma la legalitat de la llei de camins de Mallorca

Rebutjada la demanda presentada en el seu moment pel PP

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha sentenciat que la Llei 13/2018 de 28 de desembre de Camins Públics i Rutes Senderistes de Mallorca i també de Menorca s’ajusta a l’ordenament constitucional, per la qual cosa rebutja la demanda presentada en el seu moment pel PP.

Els populars consideraven que l’article 50 d’aquesta llei era contrari a l’article 33 de la Constitució Espanyola al no estar justificada la utilitat pública o interès social necessari per a l’exercici de la potestat expropiatòria per part del Govern balear.

En opinió del PP, l’Executiu autonòmic permetria dur a terme expropiacions forçoses mancades de la finalitat d’utilitat pública o interès social. No obstant això, el TC afirma que aquesta llei “pot declarar la utilitat pública i interès social de certes finalitats als efectes expropiatoris de determinats béns i drets”.

D’aquesta manera, el TC desestima el recurs d’inconstitucionalitat presentat per més de 50 diputats del PP del Congrés dels Diputats contra l’article 50 de la llei balear. La sentència, amb data de 16 d’octubre, explica que “el legislador balear defineix una sèrie de finalitats públiques connectades amb l’interès general, que han de ser concretats pels ajuntaments i consells insulars”.

La sentència, amb data de 16 d’octubre, explica que “el legislador balear defineix una sèrie de finalitats públiques connectades amb l’interès general, que han de ser concretats pels ajuntaments i consells insulars”

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència