Connect with us

Opinió

Les noces de l’any, Tomeu Català, Biel Gibanel, Lluís Llach, Miquel Oliver, John Lennon i Yoko Ono

Les noces de l'any, Tomeu Català, Biel Gibanel, Lluís Llach, Miquel Oliver, John Lennon i Yoko Ono

Les veritats contades d’una manera intrascendent no fan tant de mal, encara que piquen. Idò grata-hi

No podem començar aquest Safareig sense fer esment a les noces de l’any per aquests indrets. El vilafranquer Tomeu Català (a n’aquest home sí que de bon de veres li poden fer un monument) va encollar oficialment a en Rafel Nadal i na Xisca Perelló. Congratulacions a ambdós per així com ho han duit, dins tot el rebombori mediàtic la senzillesa i la discreció no just son marca de la casa, també de la manera de ser de la nissaga d’aquestes famílies manacorines d’on provenen. En Rafel és Guixó i Catòlic, i na Xisca Patró i Ramonico, malgrat que diferents mitjans madrilenys i qualque del territori l’anomenin per Mery.

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de ManacorEn Rafel és Guixó i Catòlic, i na Xisca Patró i Ramonico, malgrat que diferents mitjans madrilenys i qualque del territori l’anomenin per Mery

El recés del darrer Plenari encara duu coa. En Biel Gibanel que ja ha celebrat les noces d’or amb la seva esposa i que prest farà una segona celebració dels cinquanta anys d’assistència als Plenaris Municipals mai havia vist un recés per anar a una concentració de rebuig a les penes imposades pel Suprem als polítics independentistes catalans.L’amon en Biel nostro no sabia com s’ho havia de prendre, el que fou crossa d’aquella batlessa de Son Macià estava un poc astorat i això que és un home dialogant i de bon tarannà, barcelonista acèrrim i pacífic. En Biel avui és la memòria històrica vivent dels assumptes que es couen per La Sala. A propòsit d’això, i ja que parlam de la convocatòria de Sa Bassa i de la decisió pressa pel batle Oliver, cal fer menció també a què en Lluís Llach, el cantant de Porrera va felicitar el batle per aquest gest.

Lluís Llach va felicitar al batle Oliver, pel recès del ple municipal i haver assistit a la concentració de Sa Bassa per protestar contra la sentència del Suprem

Lluís Llach va felicitar al batle Oliver, pel recès del ple municipal i haver assistit a la concentració de Sa Bassa per protestar contra la sentència del Suprem

Lluís Llach.

VIII Tardor Poètica, d’entrada un molt bon cartell per anunciar els diferents actes d’aquesta avinentesa que és una barreja d’actes culturals on com sempre hi manquen els concerts de jazz, música que a la nostra ciutat no acaba d´arrelar malgrat el caramull d´aficionats que es desplacen als diferents llocs de l’illa per gaudir-ne. Som fills dels Beatles, com diu la mostra de Can Bauçà , però també dels Rollings, den Van Morrison, den Dylan, den Coen, den Parker, den Davis, den Chet Baker, etc. i parlant del quartet de Liverpool … el que més en sap a Manacor és un músic (cappare de molts de músics joves) anomenat Esteva Huget, per cert, l’única persona que va anar als Jutjats a demanar un autògraf a John Lennon quan acompanyat de Yoko Ono sortia de declarar de les dependències del Claustre, un fotògraf de Manacor -crec que en Miquel Sureda– immortalitzà el moment i la revista Perlas y Cuevas ho publicà. Vos podeu imaginar el preu que tendria aquest autògraf avui en dia en una subhasta.

Encara amb la Tardor, veig que 39 escalons col·labora “David Lynch. Estranyesa, bellesa emoció, atenció a n’aquesta funció, tot allò que programen aquests cinèfils és molt interessant.

El Pla General de Manacor planeja pels despatxos de La Sala, encara que no se’n parli gaire avança cap a l’aprovació Provisional. Els Nadals, Mascarons, Suasis i Lliteres a lo millor en surten amb la seva i podran construir 275 xalets o habitatges unifamiliars d’alt i mitjà standing... i a canvi de qué? D’un 5% d’aprofitament mitjà ..? Creim que el batle hauria de donar totes les explicacions que facin falta al respecte per tal d’evitar afegir-hi més sospites i malentesos.

El Pla General de Manacor planeja pels despatxos de La Sala, encara que no se’n parli gaire avança cap a l’aprovació Provisional. Els Nadals, Mascarons, Suasis i Lliteres a lo millor en surten amb la seva i podran construir 275 xalets o habitatges unifamiliars d’alt i mitjà standing... i a canvi de qué?

Esteva Huget, per cert, l'única persona que va anar als Jutjats a demanar un autògraf a John Lennon quan acompanyat de Yoko Ono sortia de declarar de les dependències del Claustre, un fotògraf de Manacor -crec que en Miquel Sureda- immortalitzà el moment i la revista Perlas y Cuevas ho publicà. Vos podeu imaginar el preu que tendria aquest autògraf avui en dia en una subhasta.

John Lennon i Yoko Ono, tornaren uns anys després a Manacor. Van decidir immortalitzar la seva visita en el Claustre.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència