Connect with us

Oci i Cultura

Núria Hinojosa visita el jaciment des Coll de Cala Morell, a Ciutadella

Núria Hinojosa visita el jaciment des Coll de Cala Morell, a Ciutadella

En el marc del projecte “Entre illes”

El projecte “Entre illes” va sorgir el 2010, fruit de la col·laboració entre un equip d’investigació de Menorca i un de Mallorca. La constatació de la manca de dades, en una illa i en l’altra, sobre els jaciments costaners de l’edat del Bronze, va fer que tots dos equips decidíssim treballar conjuntament des d’uns objectius comuns i compartint una mateixa metodologia de treball en els següents jaciments: sa Ferradura (Porto Cristo, Mallorca) i es Coll de cala Morell (Ciutadella, Menorca).

El projecte, que té com a objectiu principal aprofundir en l’estudi d’aquest tipus de jaciments prehistòrics, compren, a més de la missió científica, un marc de col·laboració entre institucions de les dues illes, tant els ajuntaments de Ciutadella i Manacor com el Consell de Menorca. En el cas de l’Ajuntament de Manacor, va assistir a les jornades la primera tinent de batlia, Núria Hinojosa.

Des de fa uns temps, s’està fomentant la participació social amb la implicació de l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor, el Museu de Ciutadella i el Museu d’Història de Manacor, a més de tot el voluntariat que col·labora en les diferents campanyes. Els arqueòlegs responsables del projecte són na Montserrat Anglada, en Damià Ramis, en Toni Ferrer i na Magdalena Salas.

Cala Morell és una petita cala situada a la part occidental de la costa nord de l’illa de Menorca. L’entrada a aquesta cala s’obre cap al nord-oest i ofereix un refugi relativament segur per a petites embarcacions.

Són tendència