Connect with us
Nova tongada de pasteres a la costa de Santanyí i Ses Salines Nova tongada de pasteres a la costa de Santanyí i Ses Salines

Actualitat

Nova tongada de pasteres a la costa de Santanyí i Ses Salines

Entre la nit del dijous i el matí d’avui divendres

Entre la nit del dijous i el matí d’aquest divendres han arribat a les costes de Mallorca tres pasteres amb 41 immigrants, interceptades abans de tocar terra. Una quarta pastera ha estat localitzada en aigües de Formentera, on s’ha detingut a 8 ocupants, i ha aparegut una cinquena a Menorca, on hi ha hagut 3 detencions.

Les tres embarcacions que es dirigien a Mallorca han estat detectades pel radar del Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE), que va avisar al servei marítim de la Guàrdia Civil perquè sortís a la seva trobada amb una embarcació.

La primera va ser interceptada devers les 22.30 hores de la nit a dues milles del Cap de Ses Salines, amb 12 homes a bord; a les 6.00 hores, a tres milles al sud de Cala Figuera, a Santanyí, ha estat localitzada una altra pastera amb 12 homes, i dues hores després, a unes sis milles de la costa en la mateixa zona, la Guàrdia Civil ha detingut a altres 17 homes que navegaven cap a Mallorca.

Del total de 41 arrestats dels vaixells que es dirigien a Mallorca, 5 són menors d’edat.

En total s’han detingut a 41 persones, 5 són menors d’edat

Són tendència