Connect with us

Opinió

Qui està darrere els incendis de Barcelona?

Qui està darrere els incendis de Barcelona?

Tenc motius més que sobrats per imaginar que alguna mà poderosa està movent els fils d’aquests titelles incendiaris

Aquesta és una d’aquestes notes que voldria no haver d’escriure mai. Ara mateix estic veient com alguns cotxes cremen a Barcelona. Sé que demà les portades dels diaris mostraran aquests avalots protagonitzats per uns grups de brètols violents, emmascarats i sense filiació, en comptes de mostrar els milers i milers de persones que s’estan manifestant, en ordre i sense violència, per les carreteres de tota Catalunya i pels carrers de la mateixa Barcelona.

No m’atreviré a dir que aquests aldarulls estan programats amb una finalitat molt fosca, perquè no en tenc proves, però sabent com funcionen les clavegueres de l’estat espanyol i veient el rèdit que en treuen els partits de dretes, crec que tenc motius més que sobrats per imaginar que alguna mà poderosa està movent els fils d’aquests titelles incendiaris. Resulta curiós que per segona nit consecutiva —escric el dimecres 16 d’octubre— s’estigui repetint el mateix guió: després d’una manifestació pacífica i gens violentes, on participa un públic molt transversal, la gent es va retirant. Aleshores la policia carrega amb una duresa extremada i, tot seguit els emmascarats comencen a incendiar els contenidors. Els defensors de l’aplicació del 155, de l’estat de setge i del de queda ja tenen els motius que necessiten per reivindicar totes aquestes mesures repressores. 

Amb els anys he après poca cosa, però sé que la millor manera de trobar el culpable d’una malifeta és cerca qui en treu profit

Mentrestant, en Rivera, l’Arrimadas, provoquen el seu propi incendi a les xarxes, escampant el seu odi contra els catalans, els de VOX es proclamen salvadors de la pàtria espanyola i en Casado ja es veu amb un peu a la Moncloa. Amb els anys he après poca cosa, però sé que la millor manera de trobar el culpable d’una malifeta és cerca qui en treu profit.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència