Connect with us

Actualitat

Govern i Ajuntament signaran un conveni per agilitzar les tasques pendents a la fossa de Porreres

Amb vista a les actuacions previstes en el Pla de Fosses 2019-2020

El secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, i la batlessa de Porreres, Xisca Mora s’han reunit aquest dimecres al Velòdrom Illes Balears. Durant la reunió han repassat les gestions realitzades pel que fa a l’execució de la segona fase d’exhumació de la fossa de Porreres, paralitzada en aquests moments. Les obres ja estan contractades i l’empresa adjudicatària ―la Societat Aranzadi― està a l’espera de poder executar-les, ja sigui per autorització judicial o perquè es compleixin dos anys des que una veïnada fos enterrada en un dels nínxols afectats, el juliol de 2018.

Jesús Jurado ha traslladat a la batlessa Xisca Mora la voluntat política del Govern de col·laborar amb l’Ajuntament de Porreres en tot el que impliquin les tasques d’exhumació a la fossa de Porreres i la voluntat d’agilitzar al màxim els terminis “perquè hi ha familiars de desapareguts que fa molt de temps que esperen”. En aquest sentit, el secretari autonòmic i la batlessa de Porreres han acordat negociar un conveni de col·laboració per reforçar la seguretat jurídica a totes dues institucions respecte de les actuacions pendents a la fossa de Porreres, amb la voluntat política d’assolir un acord el més aviat possible.

Pla de Fosses 2019-2020

El secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, i la batlessa de Porreres, Xisca Mora s’han reunit aquest dimecres al Velòdrom Illes Balears.

Durant la trobada, el secretari autonòmic també ha informat la batlessa de Porreres de les actuacions previstes en el Pla de Fosses 2019-2020, que preveu la tercera fase d’exhumació a la fossa de Porreres i que afecta una zona enjardinada del cementeri. El Pla es troba, en aquests moments, en fase de licitació.

Ambdues institucions també han obert una nova línia de feina conjunta per explorar la possibilitat d’instal·lar un Centre d’Interpretació de Memòria Democràtica a Porreres, tenint en compte que a Porreres varen ser assassinades persones de tot Mallorca durant la repressió franquista.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència