Connect with us

Opinió

Si jo fos el president del govern espanyol convocaria un referèndum a Catalunya, ara mateix

Si jo fos el president del govern espanyol convocaria un referèndum a Catalunya, ara mateix

Això no té altra solució que una solució política

Avui, més enllà de les ideologies particulars de cadascú, d’alguna manera el carrer tothom es demana que passarà a partir d’ara a Catalunya. Crec que queda clar que tal com està ara mateix la situació, no hi ha marxa enrere, i que les sortides cap endavant no són factibles. Catalunya sembla que va per un camí, i la resta de l’estat, excepte el País Basc, va per un altre. Aleshores això no té altra solució que una solució política. I la solució política exigeix aclarir que vol la gent. I per això no valen enquestes ni aldarull, l’única solució són les urnes, en democràcia, és clar.

Els partits espanyols: PsoE, i totes les dretes, diuen que a Catalunya els independentistes no són majoria. Doncs, si és així per què tanta por a un referèndum pactat. Si els plantejaments espanyolistes són certs, tindrem una situació semblant a la d’Escòcia o el Quebec. Si es fa un referèndum i la majoria dels catalans voten que han de continuar units a l’estat espanyol, de què tenen por els espanyols? Almenys tindrien una vintena d’anys sense problemes d’aquest tipus. Res més. Per tant, si volem saber que pensen de veritat els catalans, a votar, i llavors, a respectar els resultats del referèndum. D’altra manera, em sembla que estirem sempre en les mateixes i aquest  problema no es resoldrà ni en les generacions que venen.

I quedi clar que a mi, com a habitant de les Illes Balears, no en convé gens que Catalunya s’independitzi i nosaltres ens quedem a Espanya. No sé com s’ho faria el govern de Madrid per pagar-me la pensió sense els doblers que aporta Catalunya. Potser és aquesta la raó per la qual els espanyols tenen pànic a la independència dels odiats (per ells) catalans.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència