Connect with us

Comunitat

Educació estudiarà contractar nous autobusos per solucionar els problemes de transport a l’IES Sineu

Educació estudiarà la possibilitat de contractar nous autobusos per solucionar els problemes de transport a l'IES Sineu

Sencelles, Sant Joan, Maria de la Salut, Llubí, Costitx, Ariany, Petra i Lloret, municipis que presenten problemes de connectivitat

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, s’ha reunit aquest dimarts amb els representants dels vuit municipis amb alumnat matriculat de batxillerat a l’IES Sineu.

Han assistit a la reunió els batles de Sencelles, Sant Joan, Maria de la Salut, Llubí, Costitx, Ariany, a més dels regidors d’Educació de Petra i Lloret. Per part d’Educació han participat la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, i el secretari general, Tomeu Barceló, a més de la cap del Servei de Comunitat Educativa, Maria Magdalena Quetglas.

El conseller ha explicat que a la trobada d’avui s’han plantejat actuacions immediates i a mig i llarg termini. “No es pot parlar d’una solució perquè encara no hi és. Hi ha un principi de solució, hem iniciat un diàleg amb totes les parts perquè som conscients de que hi ha un problema i des d’aquesta Conselleria tenim la voluntat de trobar una solució.” March ha explicat que “hem acordat, amb les dades que tenim,  estudiar la possibilitat, a través de l’AMIPA de Sineu, de la contractació de nous autobusos amb el suport dels ajuntaments, de les famílies i de la Conselleria per tal de trobar una solució per aquest curs”.

Des de la passada legislatura, el Govern ha mantingut contactes amb la Conselleria de Mobilitat i Habitatge en la línia de mirar d’ajustar el màxim possible l’oferta de transport públic a l’escolar. Des de Mobilitat s’han compromès a estudiar els casos concrets d’alguns municipis que compten amb servei de transport públic i que amb algunes modificacions podría adaptar-se als horaris escolars de l’alumnat que fa batxillerat a Sineu. La proposta de Mobilitat i la possibilitat de contractar nous autobusos, amb el  cost corresponent, es tractaran en la propera reunió prevista en el termini de 15 dies entre ajuntaments i Conselleria.

En nom dels batles presents, el batle de Maria de la Salut, Gabriel Mas, ha explicat que per a la propera reunió s’haurà quantificat el cost de la contractació de nous autobusos i com distribuir la despesa. “El primer és trobar una solució immediata i ens hem emplaçat per d’aquí a 15 dies per resoldre-ho i després treballar per una proposta més permanent”.

L’IES Sineu rep alumnat de vuit municipis diferents. Per atendre les necessitats de transport de l’alumnat d’ensenyament obligatori d’aquests municipis a l’institut, actualment hi ha 12 autobusos a través de 7 rutes. En total el servei atén a 574 alumnes d’ensenyament obligatori.

A més hi ha 102 alumnes que cursen batxillerat (ensenyament post obligatori) a l’IES Sineu i que viuen als 8 municipis esmentats, també amb necessitat de transport. D’aquests, n’hi ha 42 que ocupen places buides als vehicles que transporten l’alumnat d’ensenyament obligatori. Per tant, queden un total de 60 que no poden gaudir d’aquest servei.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència