Connect with us

Actualitat

L’Ajuntament de Felanitx rep el Distintiu per la Igualtat de Gènere Norma SG CITY 50-50

L'Ajuntament de Felanitx rep el Distintiu per la Igualtat de Gènere Norma SG CITY 50-50

Forgender Seal ha analitzat les mesures i polítiques realitzades els darrers dos anys a favor de la igualtat, considerant-les vàlides per obtenir aquest reconeixement

L’associació Forgender Seal va atorgar el passat mes de setembre aquest certificat, avalat pel Consell de Mallorca. Aquest dilluns vespre l’empresa va fer entrega del segell als representants polítics de l’Ajuntament. Felanitx se suma d’aquesta manera a altres 4 pobles que ja el tenen el mateix distinut a Mallorca (Marratxí, Pollença, Puigpunyent i Estellencs).

En aquests últims mesos s’ha realitzat un autodiagnòstic identificant com a punts forts l’atenció coordinada que es dóna a les víctimes de violència masclista i les accions de sensibilització envers la igualtat que des de fa anys es desenvolupen en el municipi.

Posteriorment, a través del Pla de Compromís l’Ajuntament ha definit la tasca a desenvolupar en els pròxims dos anys envers la Igualtat en el municipi.

Forgender Seal ha analitzat les mesures i polítiques realitzades els darrers dos anys a favor de la igualtat, considerant-les vàlides per aconseguir el Distintiu per a la Igualtat de gènere.

La regidora d’Igualtat, Maria Mesquida ha reconegut que aquest distintiu “és la culminació d’una tasca que es va iniciar l’anterior legislatura i que a partir d’ara s’assumeixen una sèrie de compromisos, que permetran al Consistori seguir avançant en el foment de la igualtat i en la lluita contra la violència masclista”. Mesquida ha anunciat que de cara a l’any que ve començaran a redactar el futur Pla Municipal d’Igualtat.

Dins el Pla de Compromís hi ha diferents mesures i polítiques de les quals es poden destacar la prevenció de la violència masclista, la promoció dels drets humans de les dones, promoció de la salut i els drets sexuals i reproductius de les dones, visibilitat i representació de les dones en la vida pública i en els mitjans de comunicació o la conciliació de la vida familiar, personal i laboral, entre d’altres.

La Norma SG CITY 50-50, és un segell d’àmbit internacional que reconeix la voluntat i el compromís polític dels municipis a favor de la igualtat. Aquest certificat permet implantar un sistema de gestió per avaluar el compromís de les institucions municipals a favor de la igualtat de gènere.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència