Connect with us

Manacor

Més de 100 famílies participen en les activitats d’intervenció grupal dels Serveis Socials de Manacor

El programa, que ha tingut gran èxit, pretenia millorar les relacions dels pares i mares amb els fills adolescents

120 famílies han participat en els diferents programes d’intervenció en grups que ha impulsat el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manacor. Aquesta activitat s’ha fonamentat en les teràpies anomenades de tercera generació. Això és la teoria sistèmica i la seva aplicació a la pedagogia, la teoria de la gestalt i de la programació neuro-lingüística. Tots els tallers han comptat també amb un petit espai d’atenció plena i meditacions guiades, que els assistents han valorat molt positivament.

En quests programes, s’ha anat a treballar l’autoconeixement i la comunicació a diferents classes de les escoles i instituts de Manacor i també s’ha fet feina amb grups més petits d’adolescents, de 12 a 18 anys.

Des dels Serveis Socials han fet servir dinàmiques i jocs i “hem descobert que és fàcil ser molt crítics amb un mateix i que ens hem d’acostumar a descobrir la part bona que tenim tots, hem fet feina amb la tolerància perquè tothom té la seva part de raó”, explicà Margalida Mayol, tècnica del departament i coordinadora d’aquesta activitat.

Les professionals dels Serveis Socials durant les diferents sessions en grup també han volgut incidit en la importància de la comunicació. “Molts joves i molts pares han descobert que potser no escolten amb atenció, han après que és necessari agafar temps per escoltar i assimilar allò que ens diu l’altre abans de respondre”, afegí Margalida Mayol.

Pel que fa als pares i mares “hem insistit en els principis que regeixen els sistemes familiars i que fan que siguin saludables perquè hem de saber qui som dins la família i des d’on posam els límits”, remarcà Mayol. I abans d’agrair la dedicació dels pares i mares i la dels diferents orientadors dels centres escolars, des dels Serveis Socials insistiren que “l’única manera d’ensenyar és l’exemple”.

Des dels Serveis Socials han celebrat l’èxit que ha suposat la primera edició d’aquesta iniciativa.

 

 

 

Són tendència