Connect with us

Comunitat

El Consell aprova demanar a l’Estat que declari l’Emergència Climàtica a Mallorca

El Consell aprova demanar a l'Estat que declari l'Emergència Climàtica a Mallorca

L’acord també contempla impulsar, de manera prioritària, les polítiques necessàries per assolir els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat insta la institució que declari l’Estat d’Emergència Climàtica a l’illa de Mallorca a proposta dels grups Socialista, Unides Podem i Més per Mallorca i que també ha comptat amb el vot favorable dels grups popular i Proposta per les Illes.

Una declaració “amb molt de valor i que fa 13 o 14 anys ningú hauria plantejat” i que obri “un camí positiu”, tal com ha declarat el conseller socialista i portaveu del grup en el Consell, Andreu Alcover.

Una qüestió, ha insistit Alcover, “que afecta a tothom” i, per tant, “hem d’actuar”. Aquesta actuació es materialitzarà, ha explicat, “en futures polítiques, contemplades totes en els Acords de Raixa” i que es faran efectives en “futures decisions de l’equip de Govern del Consell de Mallorca”.

A través d’aquesta moció, el govern del Consell de Mallorca s’ha compromès a impulsar, de manera prioritària, les polítiques necessàries per assolir els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU.

En aquest sentit, també s’ha aprovat que s’impulsi la creació d’una Comissió d’Emergència Climàtica per garantir el compliment d’aquesta Agenda 2030, amb la participació de les institucions i la societat civil, i amb l’objectiu de reduir la petjada de carboni i la generació de residus.

Així mateix,  l’acord insta la institució insular a incloure clàusules mediambientals en la contractació pública, a seguir publicant ajudes per als ajuntaments perquè executin accions que permetin la reducció de les emissions de gasos contaminants i facin de la lluita per pal·liar els efectes del canvi climàtic una prioritat a l’hora de desenvolupar polítiques públiques.

Finalment, la moció insta els governs de les Illes Balears i de l’Estat que facin el mateix en els seus respectius nivells i que impulsin polítiques públiques que assegurin una descarbonització socialment justa i suficientment ràpida.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *