Connect with us

Opinió

Perseverar en les errades és una bogeria

Perseverar en les errades és una bogeria

M’estic referint de manera especial al negoci turístic, aquest que segons alguns ens aporta riquesa i prosperitat a tots

Supòs que això ho pot entendre qualsevol. Quan una estratègia no funciona és millor cercar-ne alguna de nova en comptes d’entestar-se a fer allò que ha fracassat un cop i un altre. I ara m’estic referint de manera especial al negoci turístic, aquest que segons alguns ens aporta riquesa i prosperitat a tots. És clar que això només s’ho creuen aquells que xuclen de la mamella o els que esperen fer-ho.

A veure si ens aclarim: fa una partida d’anys que tenim unes temporades turístiques estressants de tan bones com són. La xifra de turistes que passen pels aeroports de les Balears no fa més que augmentar any rere any, els creuers tenen col·lapsats els nostres ports, per Ciutat no hi ha qui hi camini de tanta gent com ompl els carrers, les carreteres i autopistes són un infern de tants de cotxes com hi ha (molts d’ells de lloguer, matriculats a la península per no pagar aquí l’impost de circulació), amb poques paraules, aquestes illes estan a punt de «morir d’èxit», doncs resulta que el Consell aprova un pla de xoc per a l’any que ve un pla de xoc d’un milió d’euros per a promocionar la indústria turística, el govern de les Illes Balears també farà un esforç i retirarà doblers d’altres partides (quasi segur d’educació, sanitat i serveis socials) per dedicar-los a promoció turística, a més dels 300 milions que el govern d’Espanya (hacienda somos todos) dedicarà a promocionar el turisme a Balears i Canàries. No entenc com així després d’una magnífica temporada turística, hem de dedicar tants doblers públics a mantenir aquest negoci, per a mi un «mal negoci».

Sí, ja sé que em direu que tot això és a causa de la fallida de Thomas Cook. Sembla que aquest operador, a qui els nostres hotelers i polítics no es cansaven de fer la pilota, ha fet figa i ha deixat molta gent amb el cul a l’aire. Doncs no haver-se baixat els calçons. Es parla dels treballadors que aquesta empresa ha deixat al carrer, tal volta no estaven assegurats així com cal? No poden cobrar l’atur? I els empresaris afectats no poden denunciar Thomas Cook per no haver complit els seus contractes? A més, ara ja saben que altres operadors estan fent passes per ocupar l’espai que ha deixat buit la firma anglesa. Això fa la mateixa pudor d’estafa que la fallida de la banca (algú es recorda de l’escàndol de Bankia i Rodrigo Rato), que ens va costar haver de buidar la guardiola dels pensionistes en temps del govern de Mariano Rajoy.

Sembla que aquest operador (Thomas Cook), a qui els nostres hotelers i polítics no es cansaven de fer la pilota, ha fet figa i ha deixat molta gent amb el cul a l’aire. Doncs no haver-se baixat els calçons

Crec que és hora de reflexionar. Si hem omplit l’illa de guiris i ara resulta que hem d’ajudar els empresaris per seguir amb la mateixa dinàmica, em sembla que estam fent el negoci de na Peix Frit.

PS. A més d’insuflar euros a balquena als hotelers, es parla de contractar influencers i altres famosos, per tal que promocionin Mallorca a Espanya i a l’estranger. Una fórmula que també es va intentar sense èxit anys enrere. Maikel Douglas, Rafa Nadal, i altres, s’embutxacaren una bona quantitat d’euros per «ser la imatge» de les Illes, Altre cop es volen aplicar estratègies fallides. Sé que els polítics no es caracteritzen per la seva imaginació, però al menys podrien tenir una mica de memòria.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència