Connect with us

Actualitat

“La tasca més important dels efectes del 9-O a Sant Llorenç comença ara”

"La tasca més important dels efectes del 9-O a Sant Llorenç comença ara"

El batle, Mateu Puigrós, va llegir el comunicat Institucional que  l’Ajuntament havia aprovat en sessió plenària unes hores abans

El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, va ser l’encarregat de donar pas al minut de silenci que molt respectuosament es va guardar aquest dimecres a la plaça de l’Ajuntament per tal de retre homenatge a les víctimes de la tràgica nit del 9 d’octubre. Però, abans el batle va ser també l’encarregat de llegir el comunicat Institucional que unes hores abans, amb el consens de tots els grups municipals, el Consistori havia decidit aprovar.

COMUNICAT

Ara ja fa un any de la torrentada del 9 d’octubre, una tragèdia que va capgirar de dalt a baix el dia a dia del municipi de Sant Llorenç. Un poble que tot just havia començat el curs escolar, i que de cop i volta va haver de viure l’envestida violenta i inesperada de l’aigua que sortia de mare, i que feia tant de mal per tot allà on passava. Una torrentada com no la recordava ningú, que va causar molts de danys materials i que sobretot va generar un dolor, si més no,  impossible de superar per la mort de les tretze persones.

Ara bé, davant l’adversitat i la devastació en què va quedar una part de Sant Llorenç, de Son Carrió i de s’Illot, ben aviat va comparèixer una gernació de dones i homes, de joves i de més grans, que varen oferir les seves mans i el seu seny per fer net, per llevar fang, per compondre, en definitiva, per ajudar. Totes aquestes persones -ja per sempre més, els nostres amics- varen dur la seva empenta i molt especialment la il·lusió de posar-se a fer feina tots plegats per restituir tot allò que la torrentada havia fet malbé.

La redacció i execució de les diferents obres de millora que corresponen a les diferents administracions, com són la modificació o ampliació dels ponts del torrent o l’ampliació de la capacitat hidràulica de la variant Ma-15, entre d’altres, passen a ser les prioritats més immediates del Consistori de Sant Llorenç

Per això, en nom de tots els veïnats del municipi, volem deixar constància del nostre reconeixement més sentit a aquella multitud altruista de voluntaris que es va aferrar a la feina i va donar un cop de mà allà on fes falta. Gràcies a ells, i també a tantes i tantes persones i empreses que varen fer aportacions econòmiques, ara, després d’un any, hem pogut recuperar una certa normalitat.

Durant aquest any s’han dut a terme les obres de recuperació i restauració de 14 projectes que ja han finalitzat, s’han adquirit parcel·les urbanes per un total de 9.000 m2​ amb la subvenció de la Fundació bancària La Caixa. Però, la tasca més important comença ara: la redacció i execució de les diferents obres de millora que corresponen a les diferents administracions, com són la modificació o ampliació dels ponts del torrent o l’ampliació de la capacitat hidràulica de la variant Ma-15, entre d’altres, seran els reptes que des d’aquí ens comprometem a impulsar i que confiem amb l’ajut de les diferents administracions tal com ho han fet fins ara.

Davant la impossibilitat de poder agrair personalment, en nom dels afectats,  a tots els qui varen col·laborar, mitjançant aquest comunicat, volem fer extensiu aquest agraïment a totes i a tots els voluntaris, els professionals de totes les institucions i a tots aquells que de forma anònima varen contribuir a donar una llum d’esperança a tot un poble que en aquells moments era el que més necessitava.

Per altra banda, perquè entenem i compartim el seu sofriment, volem enviar l’afecte més sentit i la solidaritat de tot el municipi de Sant Llorenç amb els pobles de la Península que darrerament també han patit els mals de les riuades.

Davant la impossibilitat de poder agrair personalment, en nom dels afectats,  a tots els qui varen col·laborar, mitjançant aquest comunicat, volem fer extensiu aquest agraïment a totes i a tots els voluntaris, els professionals de totes les institucions i a tots aquells que de forma anònima varen contribuir a donar una llum d’esperança a tot un poble que en aquells moments era el que més necessitava

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència