Connect with us

Comunitat

Salut i Educació impulsaran programes de promoció de la salut en els centres escolars de les Illes

L’objectiu és fomentar hàbits saludables des de les escoles i instituts

Els consellers de Salut i Consum i d’Educació, Universitat i Recerca, Patricia Gómez i Martí March, han mantingut aquest dijous una reunió per abordar estratègies que permetin impulsar els programes de promoció de la salut i la prevenció de conductes de risc en els centres escolars. A la trobada també han estat presents la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, i la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández.

Les accions que es duen a terme de manera conjunta entre els centres educatius i la Conselleria de Salut i Consum responen a l’objectiu d’oferir recursos als docents que els facilitin la seva funció envers la salut de la població escolaritzada i responen a tres vessants: la promoció de la salut, la prevenció de conductes de risc i l’atenció a infants amb problemes de salut crònics.

Centres Educatius Promotors de la Salut (CEPS)

El Programa és una iniciativa dirigida a tots els centres adscrits a la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca (tant públics com concertats o privats) perquè la comunitat educativa adopti hàbits de vida saludables en un entorn favorable per a la salut. El curs 2018-2019 es varen presentar 51 centres educatius, 6 més que l’any anterior, que comprenen un total de 20.965 alumnes i 2.090 docents. Han participat directament en les activitats del projecte de salut 16.556 alumnes i 566 docents.

Programa d’educació afectiva i sexual «Amb tots els sentits»

Es tracta d’un programa que vol facilitar la possibilitat que els escolars puguin gaudir de formació en salut sexual i afectiva, de manera segura i responsable. Des que es va publicar el programa l’han sol·licitat 92 centres educatius (49 el curs 2017-2018 i 43 el curs 2018-2019). El nivell en què s’han impartit més sessions és segon d’ESO (133 sessions).

Alerta escolar

El programa Alerta Escolar vol facilitar l’atenció immediata i eficient als alumnes escolaritzats que tenen una patologia crònica que pot provocar una urgència vital, i preveu la formació sanitària adequada per al personal del centre educatiu. Durant el curs 2018-2019 es varen incloure a la xarxa un total de 609 casos: 222 (36,4 %) per risc d’anafilaxi greu; 23 (3,77 %) per risc d’anafilaxi amb asma; 151 (24,79 %) per asma; 130 (21,3 %) per epilèpsia o convulsions; 43 (7 %) per cardiopaties, i 40 (6,5 %) per diabetis. Des de l’any 2009 el programa ha inclòs 1.567 alumnes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *