Connect with us

Societat

La prostitució comptada per un proxeneta: Mabel Lozano presenta a Manacor el seu documental

La prostitució comptada per un proxeneta: Mabel Lozano presenta a Manacor el seu documental

La cineasta va protagonitzar aquest dimarts una jornada que va abordar aquest negoci milionari des de la perspectiva de l’home que consumeix i del qual indueix a les dones a formar part d’ell

Aquest passat dimarts, els alumnes dels distints instituts de Manacor han pogut gaudir de “Chicas nuevas 24 horas“, un documental de Mabel Lozano sobre prostitució i tràfic de persones. Així, s’ha pogut posar en negre sobre blanc la problemàtica i debatre aquesta realitat amb els més joves. El mateix dia, en aquest cas el capvespre, també es va projectar “El proxeneta”, també de la mateixa directora. S’ha dut a terme a la sala magna de l’IES Manacor; aquesta vegada, oberta al públic.

Chicas nuevas 24 horas” és un documental que ens mostra passa a passa com muntar un negoci en el qual tot són guanys, donat que “el cos de la dona, si és jove i es cuida, pot arribar a vendre’s en múltiples ocasions durant el mateix dia, sigui consentit o no”. En concret uns trenta-dos mil milions de dòlars a l’any. Es tracta d’un fals documental que apel·la constantment a la consciència de l’espectador situant-lo en la mirada perversa del gran negoci de l’esclavitud sexual.

Per la seva banda, “El Proxeneta” és un documental protagonitzat i explicat per Miguel, un exproxeneta i amo d’alguns dels macro bordells més importants de l’Estat, condemnat i sentenciat a 27 anys de presó. Al documental, Miguel explica detalladament com ha evolucionat la prostitució al món i com, a principis dels anys noranta, sorgí el negoci del tràfic de dones, amb un únic camí possible, la prostitució. Així mateix, el documental repassa i incideix en el paper del blanqueja ment de doblers, la corrupció, els assassinats, les extorsions i els segrestos.

En ambdós casos, en acabar el documental s’ha pogut comptar amb la directora per poder reflexionar i debatre. Un petit plaer que no sempre es dóna.

Mabel Lozano és una escriptora, actriu, directora i model toledana amb una llarga trajectòria que s’ha fet gran amb premis com “Avanzadoras“, d’Oxfam Intermón, el 2015, el “Premio Rodolfo Walsh” a la millor obra policíaca de no ficció, el 2017, o el premi “Mejor Guión Activista”, de la Federació de Dones Progressistes, el 2018.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència