Connect with us

Comunitat

El 15% de les persones que estudien FP a Balears tenen 30 anys o més

El 15% de les persones que estudien FP a Balears tenen 30 anys o més

Presentats els resultats d’un estudi que analitza la inserció laboral d’aquest col·lectiu

Més del 75% de les persones que estudien Formació Professional a les Balears tenen feina tres anys després d’haver acabat els seus estudis. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi que aquest dimecres han presentat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March.

El treball, elaborat entre les dues conselleries i l’IBESTAT, s’emmarca dins l’anàlisi de la Formació Professional que preveu el Pla Integral de Formació Professional de les Illes Balears 2018-2021 i té com a objectiu donar informació a estudiants que s’estiguin plantejant matricular-se en aquests tipus d’estudis, així com conèixer en profunditat el grau d’adequació de l’oferta formativa amb les necessitats del mercat laboral.

Els resultats demostren que la formació professional és una eina efectiva per millorar l’ocupabilitat de les treballadores i treballadors. En aquest sentit, Negueruela ha remarcat que opcions com la Formació Professional de grau superior són “una de les millors sortides cap al mercat laboral”.

El 15% de les persones que estudien FP tenen 30 anys o més i, en aquest sentit, Negueruela ha afirmat que aquest tipus d’estudis “ens permeten millorar la situació de persones que no van acabar l’ensenyament obligatori o que volen millorar la seva qualificació”.

Per part seva, March ha definit l’FP com un “element clau” que no només millora l’ocupabilitat de les persones que la cursen, sinó també una eina “contra l’abandonament escolar prematur” perquè ens permet “recuperar persones” que, en altres circumstàncies, sortirien del sistema educatiu.

L’estudi permet elaborar un perfil de les persones que estudien FP, amb un 52,3% d’homes i un 47,7% de dones, però també analitzar quines són les famílies professionals que ofereixen majors oportunitats laborals. Així, els cicles formatius relacionats amb el manteniment, edificació i obra civil i sanitat tenen unes taxes d’inserció superiors al 75%, mentre que d’altres formacions generen una ocupabilitat més baixa.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *