Connect with us

Comunitat

Agricultura reclama a l’Estat que es tingui en compte la insularitat de Balears a la futura PAC

Agricultura reclama a l'Estat que es tingui en compte la insularitat de Balears a la futura PAC

Celebrada a Madrid la Conferencia Sectorial de Pesca, Agricultura y Desarrollo Rural’

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha defensat aquest dilluns a la ‘Conferencia Sectorial de Pesca, Agricultura y Desarrollo Rural’ la necessitat que la futura PAC inclogui la condició d’insularitat de les Balears. A la reunió, amb el ministre Luis Planas i els consellers de la resta de comunitats , també ha destacat la urgència de facilitar el relleu generacional al sector amb noves mesures.

A la reunió també s’ha abordat la possible imposició d’aranzels sobre productes agroalimentaris per part del govern dels Estats Units. De la Concha s’ha mostrat satisfeta per la sensació de «front comú», però ha traslladat l’actual preocupació i ha demanat mesures per pal·liar l’impacte que aquests suposarien en les exportacions de productes com l’oli, el vi o el formatge de Maó-Menorca.

El ministre ha afirmat que dimarts es reunirà amb els sectors afectats, i dimecres ho farà també amb el comissari europeu d’Agricultura Phil Hogan. Des de la Conselleria s’ha assegurat que es donarà suport a les mesures que el govern espanyol ha sol·licitat a la Comissió Europea: d’una banda, ajudes econòmiques a agricultors i ramaders afectats; i de l’altra, ajudes a la promoció dels productes.

Durant el dinar, els consellers i el ministre han parlat també dels possibles efectes del ‘Brexit’ sobre la producció agroalimentària i la comercialització dels aliments. A les Illes Balears, el sector més afectat seria el de la patata, ja que el 70 % de les patates que Espanya exporta al Regne Unit són del nostre territori, essencialment de Sa Pobla. Aquesta xifra representa el 30 % de la producció illenca.

Per últim, De la Concha ha demanat: revisar el Pla de Contingència elaborat pel Ministeri al mes de març, elaborar un bon tractat de transitorietat -que inclogui servei de suport als operadors comercials per facilitar l’accés al mercat-, mantenir la normativa ambiental i d’etiquetatge, i que no hi hagi aranzels entre Regne Unit i la Unió Europea. L’objectiu, ha dit, és «tenir un bon tractat d’acord comercial».

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència