Connect with us

Oci i Cultura

Felanitx exposa art que convida a la reflexió: ‘Paradís perdut, el salvem?’

‘Col·lectiu 19’

L’Ajuntament va encarregar a ‘Col·lectiu 19’ fer una peça conjunta per a exposar en la ‘Nitx de l’Art’ i aquests dies pot ser visitada a la plaça Jaume II

El mural, exposat amb motiu de la ‘Nitx de l’Art’ d’enguany i que es troba a la plaça Jaume II de Felanitx, es titula ‘Paradís perdut, el salvem?. És un cadàver exquisist que consisteix en tres quadres. S’inicia l’any 1920 on no hi havia cap preocupació pel medi ambient i on no es trobaven tants plàstics dins la nostra societat, passa per l’any 2020 on ja preocupa la massificació fins a arribar a un futur on quedarà tot destruït.

El treball artístic del ‘Col·lectiu 19’reflexiona sobre la saturació turística i del territori fent un recorregut en el temps, a través de la pintura, del que suposarà d’aquí a uns anys que la ciutadania no es preocupi per l’entorn.

Una de les integrants del Col·lectiu 19, Caterina Amengual ha explicat que aquest grup artístic va sorgir de la necessitat que Felanitx compti amb una iniciativa cultural al municipi. El col·lectiu l’integren 5 artistes de renom internacional com poden ser Claudia Ronneberg o Sue Sauders. L’objectiu, segons Amengual són dos: “que la gent continuï apostant per la cultura i comunicar a través de l’art que s’han de tenir uns valors per la terra, visquis allà on visquis. Si no es cuida del territori, acabarem amb tot”.

L’Ajuntament de Felanitx dóna suport a diferents agrupacions artístiques del municipi i enguany va encarregar a ‘Col·lectiu 19’ fer una peça conjunta per a exposar en
la ‘Nitx de l’Art’. El regidor de cultura, Xisco Duarte reconeix que aquest mural ha tingut una repercussió més gran de la que s’esperava. Cada diumenge, quan hi ha mercat és un reclam turístic. Es valora com l’art pot fer reflexionar sobre l’actualitat del moment, en aquesta ocasió la massificació turística.

L’obra estarà exposada a la plaça Jaume II de Felanitx fins a finals d’any.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència