Connect with us

Comunitat

La meitat dels residus que són incinerats a Son Reus són reciclables i es podrien reaprofitar

Més de la meitat dels residus que són incinerats a Son Reus pertanyen a fraccions reciclables i que es podrien reaprofitar

“La nova planta de TIRME ens permetrà fer un tractaments de la matèria orgànica més eficient”, segons la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient Aurora Ribot

La insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha afirmat aquest divendres que estan fent feina “per conscienciar a les persones de la importància de la separació en origen perquè d’aquesta manera el procés de reciclatge es pugui dur a terme de la manera més efectiva possible”. En aquesta nova línia de treball s’estan ultimant les proves per a que entri en ple funcionament la nova planta a Tirme. Gràcies a aquesta modernització la planta d’Ariany ha deixat de rebre llots i els seus veïnats no patiran les molèsties que això ha ocasionat. Aquesta tecnologia és la que està previst que acabi sent la mateixa que s’utilitzarà en totes les plantes de compostatge que hi ha a Mallorca.

Actualment, el 61 per cent dels residus que són incinerats en aquesta planta pertanyen a fraccions reciclables i que es podrien reaprofitar si haguessin estat dipositats en contenidors concrets per a cada material. Per això es tan important el correcte destriament de la matèria, que els contenidors que posen els municipis siguin els adients i que la ciutadania faci una correcte separació. Des de l’any 2015 en què s’incinerava el 79 per cent de reciclables la xifra es redueix al 61 dit abans.
Aurora Ribot ha afegit: “En aquesta lluita hi estem totes, administració i ciutadania. Totes hi hem de col•laborar i treballar. Cada vegada més, el correcte reciclatge és importantíssim”

El servei públic insular té un sistema integral de residus que fa el tractament d’un gran volum de deixalles durant tot l’any amb la gravetat del problema de l’estacionalitat que es viu a l’estiu quan aquesta gestió es multiplica per tres. A més, de manera conjunta amb els ajuntaments, es vol millorar la gestió dels contenidors on es tiren els envasos i que posteriorment es duen a la planta de selecció o triatge de Tirme perquè siguin redirigits a la planta de reciclatge corresponent.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència