Connect with us

Comunitat

Balears registra més de mil donants voluntaris de medul·la òssia

1.192 donants voluntaris (entre gener i maig), els quals suposen un 70 % més que els registrats en tot l’any 2016

Amb motiu del Dia del Donant d’Òrgans i Teixits, que es commemora cada any el primer dimecres de juny, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat l’envelat informatiu instal·lat a la plaça de la Porta Pintada de Palma, des del qual es  promocionarà durant tot el dia la donació d’òrgans entre la població.

Gómez ha assenyalat que la donació en asistòlia controlada (aturada cardiorespiratòria), que es va posar en marxa el mes de juny de 2016 a les Illes Balears, ha permès millorar les dades de donants en aquesta comunitat. En aquest primer any hi ha hagut 15 donants en asistòlia (10 l’any 2016 i 5 fins al 5 de juny).

Però sobretot destaca la xifra de 1.192 donants voluntaris de medul·la òssia registrats enguany (entre gener i maig), els quals suposen un 70 % més que els registrats en tot l’any 2016, que varen ser 850.

Dades de donació i transplantament a 5 de juny de 2017

Pel que fa a les dades dels primers mesos de 2017, hi ha hagut un total de 19 donants, 5 dels quals provenen de donació en asistòlia i 1 donant viu de ronyó.

Aquests 19 donants han generat 64 òrgans. Concretament, 44 ronyons, 14 fetges, 1 cor, 4 pulmons i 1 pàncrees.

Per hospitals, l’Hospital Universitari Son Espases ha generat 16 donants (4 donacions en asistòlia), 2 l’Hospital Can Misses i 1 l’Hospital Mateu Orfila (donant en asistòlia).

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència