Connect with us

Oci i Cultura

L’IEC i la Institució Moll coediten les Obres Completes d’Alcover i Moll

L’IEC i la Institució Moll coediten les Obres Completes d’Alcover i Moll

Seran presentades el pròxim dimecres, 9 d’octubre,  a la sala Prat de la Riba i el claustre de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona

El pròxim dimecres, 9 d’octubre, seran presentades a la sala Prat de la Riba i el claustre de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona, els nous volums de les Obres Completes de mossèn Antoni M. Alcover i Francesc de B. Moll; dues aportacions essencials per a l’estudi i anàlisi de la llengua catalana i que coeditaran l’IEC i la mateixa institució.

Ambdues entitats van subscriure un Acord marc de cooperació l’any passat, amb la voluntat de renovar la cooperació que hi havia entre l’IEC i l’antiga Editorial Moll i de col·laborar en termes generals en la projecció pública tant de la figura il’obra de Francesc de B. Moll, membre eminent del’IEC, i com de la de l’iniciador del Diccionari català- valencià-balear, Antoni M. Alcover, primer president de la Secció Filològica, en reconeixement de la gran aportació que tots dos van fer a la nostra llengua.

En l’acte hi intervindran Joandomènec Ros (president de l’IEC), Francesc Homs, president de la Institució Francesc de B. Moll; Maria Pilar Perea, directora de les dues sèries d’Obres Completes de Moll i Alcover; Llorenç Carrió, regidor d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma; Antoni Mir, director de la Nova Editorial Moll. A l’esdeveniment es descobrirà el bust de Francesc de B. Moll, donat per la Institució Francesc de B. Moll a l’IEC i elaborat per l’artista mallorquí Simó Rado Sitjar.

Finalment, hi haurà una actuació musical amb peces inèdites de Baltasar Samper amb la soprano Susanna Puig (veu) i Guillem Martí (piano), que presentarà el musicòleg Amadeu Corbera.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència