Connect with us

Actualitat

El Consell reclama formalment a l’Estat les ajudes per la torrentada

El Consell reclama formalment a l'Estat les ajudes per la torrentada

El cost total de les obres d’emergència va ser de més de 23,4 milions d’euros i l’aportació estatal havia d’assumir el 50 %

El Consell de Mallorca ja ha formalitzat la sol·licitud per rebre les ajudes que ha de concedir el govern espanyol pels danys ocasionats per la torrentada del 9 d’octubre de 2018 i que va afectar els municipis de Sant Llorenç des Cardassar, Artà, Son Servera, Manacor i Capdepera.

L’Estat es va comprometre a sufragar el 50 % del cost dels projectes de reparació o restitució d’infraestructures, equipaments o instal·lacions públiques, de titularitat dels municipis afectats o de les carreteres del Consell de Mallorca, que va ser la institució que més va invertir per fer front a les despeses ocasionades pels desperfectes patits a la xarxa viària i als ponts de les zones afectades.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha afirmat que «hem estat àgils a l’hora de presentar tota la documentació que es requeria per a la subvenció i, a partir d’ara, estarem molt atents que el ministeri respongui de manera ràpida i positiva, ja que no pot ser d’una altra manera».

Sevillano ha destacat que «davant situacions de catàstrofe com la que es va produir al Llevant de Mallorca ara fa un any, les administracions han de donar solució als problemes de la gent de manera immediata. El Consell va fer i continuarà fent aquesta tasca. Confiam que el ministeri faci el mateix».

Les inundacions que varen afectar el Llevant mallorquí ara fa un any varen obligar a tallar el trànsit a desset carreteres. El cost total de les obres va ser de 23.421.990 d’euros. En concret, el Consell de Mallorca ha de rebre del govern espanyol 11.710.995 d’euros; Sant Llorenç des Cardassar, 6.802.384; Artà, 692.029 euros; Manacor 673.365, Capdepera, 450.362 i Son Servera, 161.232.

Són tendència