Connect with us

Vist a les xarxes

Un estudi contradiu les recomanacions de l’OMS sobre la carn vermella

Un estudi contradiu les recomanacions de l'OMS sobre la carn vermella

Els resultats s’han publicat en una revista especialitzada i han desencadenat una allau de crítiques per part de la comunitat científica

La carn vermella i la processada ja no són tan dolentes com s’havia dit. Almenys això és el que assegura un grup internacional de científics en un nou estudi, publicat a la revista Annals of internal medicine i que ha desencadenat una allau de crítiques per part de la comunitat científica.

Fa quatre anys l’Organització Mundial de la Salut va incloure la carn vermella i la processada a la llista de substàncies perilloses per a la salut, juntament amb el tabac, l’alcohol i l’aire contaminat. El motiu era una investigació que alertava que el consum excessiu de salsitxes, hamburgueses i embotits augmentava el risc de desenvolupar càncer.

Ara un grup internacional de científics han analitzat aquella investigació i asseguren que no han trobat proves suficients per concloure que la carn vermella i la processada provoquen càncer. Segons aquesta nova anàlisi menjar poques o moltes salsitxes o hamburgueses de vedella influeix poc o gens en el risc de tenir càncer o malalties cardíaques.

Aquests científics no només contradiuen les directrius de l’Organització Mundial de la Salut, sinó que també van contra les recomanacions d’altres entitats que han defensat durant molts anys (i ho continuen fent) que menjar carn vermella i processada augmenta el risc de malalties cardiovasculars i d’alguns tipus de càncer. Per aquest motiu, la publicació de la investigació ha desencadenat la indignació d’acadèmics i professionals, que defensen les tesis establertes i qualifiquen l’estudi d’irresponsable.

Són tendència