Connect with us

Actualitat

Els batles mostren la seva preocupació per la massiva afluència de gent a les festes populars

La Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (Felib) ha reclamat una actuació conjunta i coordinada per part de les institucions

La Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (Felib) ha reclamat aquest dimarts una actuació conjunta i coordinada per part de les institucions davant la massiva afluència a les festes populars, que ha vist duplicada la seva assistència en els últims deu anys.

El president de la Felib, Joan Carles Verd, ha demanat el compromís de totes les administracions per “afrontar totes les perspectives, ja sigui des de la prevenció a les aules, les actuacions dels cossos de seguretat o el paper dels pares”.

Aquesta petició l’ha realitzat en el desenvolupament de la jornada, organitzada per la federació, sobre mesures de seguretat, autoritzacions d’activitats, i consum d’alcohol i drogues a les festes municipals.

La jornada ha cercat posar en comú les incidències, “per trobar una forma d’actuar coordinada i eficaç”, ja que en els últims deu anys s’ha duplicat l’assistència a les festes populars i la massificació ha incrementat el nombre d’incidents. A més, l’edat d’inici en el consum d’alcohol se situa ja en els 13,8 anys.

“Hi ha més turisme, és més fàcil quedar gràcies a les noves tecnologies, s’ha escurçat i facilitat el transport i hi ha hagut un ‘revival’ de les revetlles (…) Aquesta gran afluència puntual a llocs on falta una infraestructura ha generat tota una problemàtica”, ha assenyalat Verd.

La directora general de Salut Pública, María Ramos, ha exposat que davant les últimes dades sobre consum d’alcohol entre els estudiants de Balears (2014) s’ha creat la plataforma de participació comunitària.

Per la seva banda, el coordinador del programa Policia Tutor, Rafael Covas, ha destacat la importància del treball de prevenció que es fa als centres educatius.

“Els problemes no s’arreglen d’un dia per a un altre, i no acabarem amb el consum d’alcohol però sí que els alertem com s’està passant la línia vermella”, ha puntualitzat.

Són tendència