Connect with us

Vist a les xarxes

“Thomas Cook era un model de negoci que havia quedat obsolet”

“Thomas Cook era un model de negoci que havia quedat obsolet"

Segons Albert Sagués, professor del màster en assessoria fiscal de la BSM-Universitat Pompeu Fabra

La pregunta que ens fem aquests dies és la següent: Quines són les causes que han provocat la fallida de Thomas Cook?. Albert Sagués, professor del màster en assessoria fiscal de la BSM-Universitat Pompeu Fabra, en declaracions a diversos mitjans ha apuntat aquest divendrers les possibles causes. “Thomas Cook era un model de negoci que havia quedat obsolet. La manera de comprar paquets de vacances ha canviat molt. Era una empresa que en el passat liderava, però que no s’ha sabut adaptar a les noves tendències”, en la seva opinió.

“Les empreses molt grans lentes a reaccionar són les primeres de desaparèixer. Qui s’està movent més ràpidament? Empeses tecnològiques on hi ha gent molt jove que sap adaptar-se als canvis de consum”, ha declarat Sagués. Un dels interrogants és quins efectes tindrà aquesta fallida sobre el turisme a escala estatal i mundial. Segons Sagués, hi ha dos efectes importants. El primer és l’efecte de l’impagament que pugui patir qui treballi amb Thomas Cook: companyies aèries, treballadors…

Aquestes seran conseqüències a curt termini. El segon efecte és si aquests negocis seran capaços de reorientar-se i cercar noves fonts per trobar aquests clients que els proporcionava Thomas Cook. “Potser acabarà apareixent un Amazon Holidays o Google Holidays, que posaran en contacte els particulars i els proveïdors i oferiran aquests paquets. Avui en dia tenim proveïdors que t’ofereisen la possibilitat de saber quins són els millors hotels, els millors vols… Falta el punt que oferien les agències de viatges, que són els paquets integrats”, segons el professor.

Potser acabarà apareixent un Amazon Holidays o Google Holidays, que posaran en contacte els particulars i els proveïdors i oferiran aquests paquets

Segons Sagués, les agències de viatges han de reorientar-se o reinventar-se: “Hi haurà agències molt especialitzades o en el tema d’empreses o viatges boutique (viatges molt exclusius)”. A Espanya, caldrà una transformació tecnològica en el sector turístic: “En un país com Espanya on el turisme té un paper tan important al PIB, seria necessari treballar en aquest sentit. De la mateixa manera que vam inventar l’Imserso per a la temporada baixa, hem de veure com, a través de noves tecnologies, podríem oferir paquets integrats”, sentencia el professor.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència