Connect with us

Oci i Cultura

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears oferirà concerts a Manacor i Santanyí amb motiu del seu 30è aniversari

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears oferirà concerts a Manacor i Santanyí amb motiu del seu 30è aniversari

Els dies 1 i 5 d’octubre, respectivament

Aquest divendres s’ha presentat el calendari de concerts commemoratius del 30è aniversari de l’OSIB. L’acte central tindrà lloc el 30 de setembre de 2019, a les 20,30 hores, a l’Auditorium de Palma. En el cas de Manacor, el concert commemoratiu està previst per l’1 d’octubre de 2019, a l’Auditori, a les 20 hores del capvespre, mentre el concert previst a Santanyí està anunciat pel 5 d’octubre a les 21,00 hores.

Aprofitant la commemoració del 30è aniversari, la Simfònica ha presentat una nova imatge corporativa que simbolitza la història i el futur. En aquesta etapa es pretén consolidar l’aposta per la Simfònica, la continuïtat d’oferir concerts de la màxima varietat d’estils musicals amb artistes de primer nivell, fomentar la proximitat, la descentralització territorial i incrementar la participació ciutadana a través d’activitats adaptades a la diversitat de públics, segons han explicat els seus representants aquest divendres en roda de premsa.

L’OSIB ha presentat també un nou disc pel 30º aniversari. Es tracta d’un enregistrament del concert de dia 18 de gener de 2019, amb Simón Orfila, al Palau de Congressos de Palma. A part de la seva excel·lent qualitat artística, és una demostració del talent i projecció internacional de les Illes Balears, amb una aposta decidida de les seves institucions per la cultura com a element essencial del futur de la regió. El repertori recollit en el disc conté gran part de les principals àries escrites per a la literatura de Baix-Baríton, registre en el qual Simón Orfila s’està assentant com una de les referències del món de l’òpera.

La Simfònica és considerada un dels referents simfònics a Espanya. Durant aquests 30 anys, ha comptat amb solistes de la rellevància internacional de Juan Diego Flórez, Khatia Buniatishvili, Giuliano Carmignola, Emmanuel Pahud, Lisa Larsson, Kate Lindsay, Lise Davidsen, Kiri Te Kanawa, Teresa Berganza, Joaquín Achúcarro, Piotr Anderszewski, María Bayo, Simón Orfila, Katia i Marielle Labèque i el jove mallorquí i internacional Francisco Fullana, entre d’altres.

Són tendència