Connect with us

Comunitat

Descarten que el primer cas de listèria detectat a Balears estigui relacionat amb el brot d’Andalusia

Descarten que el primer cas de listèria detectat a Balears estigui relacionat amb el brot d'Andalusia

Segons els resultats de les proves practicades pel Centre Nacional de Microbiologia

El Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda ha confirmat aquest divendres a la Conselleria de Salut i Consum que les mostres del primer pacient diagnosticat amb listèria a Balears no corresponen amb el brot detectat fa unes setmanes a Andalusia.

Cal recordar que el pacient va ingressar a principis de setembre a un centre sanitari privat de Mallorca. L’Hospital Universitari de Son Espases va confirmar la presència del bacteri i va enviat les mostres al Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda (Madrid) que ara ha descartat que el cas estigui relacionat amb el brot aparegut a nivell nacional.

La Conselleria de Salut i Consum estarà encara a l’espera de conèixer si el segon cas de listèria detectat a l’illa el passat 20 de setembre, en aquest cas una persona ingressada en un centre hospitalari públic de Mallorca, està relacionat amb el brot d’Andalusia. El Centre Nacional de Microbiologia de Madrid analitza aquestes mostres i en els propers dies confirmarà o descartarà que es tracta de la mateixa soca de l’esmentat brot. El pacient, per la seva banda, rep el tractament antibiòtic corresponent per a aquests casos.

Encara falta per saber els resultats del segon cas, detectat el passat 20 de setembre

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència