Connect with us

Oci i Cultura

Donen a la Institució Pública 41 llibres que formaren part de la biblioteca personal d’Antoni M. Alcover

La donació inclou  un llibre editat l’any 1596 que recull la vida i les obres de sant Tomàs d’Aquino

Un dels objectius de la Institució Pública Antoni Maria Alcover és “salvaguardar el seu llegat i els elements patrimonials lligats a la seva vida i a la seva obra”, explicà la gerent de la institució durant l’acte en què es presentà la donació de 41 llibres i una placa que han fet els descendents d’Antoni M. Alcover. Per això “avui és un dia de celebració, perquè donacions com aquesta fan engrandir encara més aquesta casa i posen nous documents a disposició dels estudiosos de la vida i l’obra de mossèn Alcover”, concretà la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

L’inventari d’aquesta donació recull 40 llibres, un àlbum de postals de viatges i una placa en què es nomena Antoni M. Alcover fill adoptiu de l’Ajuntament de Palma. La donació inclou “llibres religiosos, filosòfics, històrics i d’autors mallorquins de l’època d’Alcover”, ha explicat la historiadora de l’art i experta en patrimoni documental, Cristina Duran. Entre les “joies” que inclou la donació “hi ha un llibre editat l’any 1596 que recull la vida i les obres de sant Tomàs d’Aquino, que serà el llibre més antic que custodiarà de la Institució Alcover”, afegí Duran.

També s’inclou un recull de diferents números de la revista Es pagès mallorquí, d’entre 1899 i 1901; una revista d’agricultura on es publicaren algunes rondalles

A més a més, entre els volums de la donació s’inclou “un recull de diferents números de la revista Es pagès mallorquí, d’entre 1899 i 1901; és una revista d’agricultura on es publicaren algunes rondalles”, explicà la gerent de la institució. Pel que fa a l’àlbum de postals, “és un recull de postals d’edificis i paisatges del viatge que Alcover va fer l’any 1912 recorrent França, Bèlgica, Anglaterra i Suïssa, que conté un índex manuscrit pel mateix mossèn Alcover”, afegí Magdalena Gelabert. Segons l’experta en patrimoni que ha supervisat la donació, “els volums permeten conèixer la personalitat d’Alcover i el seu interès per la història, l’actualitat, la literatura, la política o l’art”, explicà Cristina Duran. Aquesta donació ampliarà la col·lecció de la biblioteca de la Institució Pública Antoni M. Alcover, que recull la seva obra pròpia i les obres que formaren part de la seva biblioteca personal, a més dels estudis que s’han fet sobre la vida i l’obra d’Antoni M. Alcover.

 La donació prové “del sòtil de la casa que fou dels nebots d’Alcover i la nostra família ha decidit donar aquest material perquè es conservi millor i per posar-lo a l’abast de tots els que vulguin estudiar-lo”, ha explicat Maria Alcover en nom de la família que ha fet la donació. Ella, la seva germana, Magdalena Alcover, i sa mare, Catalina Oliver, han assistit a l’acte de presentació de la donació, on s’ha recordat el desaparegut Martí Alcover, “un dels nebots d’Antoni Maria Alcover i que fins a la seva mort fou un dels col·laboradors més estrets d’aquesta institució”, ha recordat la gerent Maria Magdalena Gelabert.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència