Connect with us

Opinió

Opinió: Les detencions, més foc a l’incendi català

Opinió: Les detencions, més foc a l’incendi català

…a mi, tot això, em sembla una excusa per aplicar l’article 155 abans que la sentència del procés , dictada fa molt de temps, es faci pública

Si algú pensa que l’estat espanyol, o el seu govern en funcions, té cap intenció saludable vers Catalunya, va equivocat. Però això fa estona que ho sabem tots. L’estat borbònic espanyol, ara mateix hereu del franquisme, vol les colònies sotmeses, i qualsevol intent d’alliberament nacional és aixafat amb tota la força dels poders estatals. Aquesta és la qüestió, i no cap altra. Si no és així, com s’explica que les des de les clavegueres d’aquest estat es coneguessin des de feia mesos les activitats de l’imam de Ripoll i el seu grup, i no fossin detinguts abans dels atemptats de les Rambles de Barcelona i Cambrils, i ara es posin a detenir membres dels CDR per una simple presumpció. L’argument per a aquestes nou detencions (dos dels detinguts foren alliberats amb càrrecs algunes hores després), és la troballa de substàncies susceptibles de ser utilitzades en la fabricació d’explosius, però al cap i a la fi, substàncies que es poden trobar a moltes cases i usades per a tasques domèstiques, com ara una olla exprés. O la consideració com a magatzem terrorista d’una dependència on es guardava material pirotècnic per a unes festes a Sabadell.

Estam cansats de veure vertaders arsenals trobats en mans de gent d’extrema dreta, i els seus propietaris ni tan sols han passat per la presó. Però aquest cop els detinguts són catalans i tenen, se suposa, idees independentistes. També és important considerar que està a punt de fer-se pública la sentència als presos polítics independentistes, que fa dos anys romanen en presó preventiva, que pot generar unes protestes força importants entre la societat catalana. Digau-me malpensat, però a mi, tot això, em sembla una excusa per aplicar l’article 155 abans que aquesta sentència, dictada fa molt de temps, es faci pública.

Biel Mestre
Escriptor

Són tendència