Connect with us

Actualitat

El retrat de Joan Montserrat Parets ja llueix al saló d’actes de l’Ajuntament de Llucmajor

El retrat de Joan Montserrat Parets ja llueix al saló d'actes de l'Ajuntament de Llucmajor

Va ser fundador de l’Escola Obrera, persona i ideòleg-teòric influent en la política local i insular

Va ser un dels últims acords adoptats per l’anterior equip de govern de l’Ajuntament de Llucmajor, format pel pacte PSIB-PSOE- Més per Llucmajor i el Pi, abans dels comicis municipals del passat mes de maig. La decisió de nomenar a Joan Montserrat Parets, fill il·lustre del municipi s’ha fet efectiu aquest dimecres horabaixa, en el transcurs d’una convocatòria celebrada al saló d’actes del Consistori, enmig de molta expectació, i amb l’assistència d’una representació de familiars seus. Polític socialista, pensador i educador, afusellat l’any 1937 en la Creu de Porreres, al costat del seu germà Miquel. Les seves restes encara no han pogut ser trobats.

Cap de l’Agrupació Socialista de Llucmajor i regidor (1918-23), assolí una gran notorietat en defensar l’acceptació de la construcció de la Casa del Poble de Palma per Joan March. Articulista brillant d’El Obrero Balear, topà amb Llorenç Bisbal en 1922-23, quan es mostrà partidari de l’aliança amb el partit liberal contra el maurisme. Posteriorment, amb l’adveniment de la Segona República es traslladà a Palma i passà a treballar en una empresa de Joan March; fou president de l’Agrupació Socialista de Palma (1933) i membre de la comissió executiva de la Federació Socialista Balear (1933-36). Desaparegué el 1936 arran de la repressió que seguí el triomf de l’aixecament militar a l’illa.

En el mateix acte, Joan Monserrat Sastre, parent de Montserrat Parets, ha rebut el diploma de nomenament de nou cronista oficial de la Ciutat de Llucmajor.

Joan Monserrat Sastre, parent de Montserrat Parets, ha rebut el diploma de nomenament de nou cronista oficial de la Ciutat de Llucmajor

Són tendència