Connect with us

Vist a les xarxes

Fins a 26 societats filials de l’entramat de Thomas Cook es declaren també en fallida

Fins a 26 societats filials de l'entramat de Thomas Cook es declaren també en fallida

Totes les empreses associades al grup en el Regne Unit han deixat d’operar, inclosa l’aerolínia Thomas Cook Airlines

L’impacte de la fallida de Thomas Cook segueix tenint efectes negatius en les economies europees. Fins a 26 societats filials de l’entramat de Thomas Cook s’han declarat en suspensió de pagaments en diversos països europeus. Algunes de les empreses del grup continuen operant, com és el cas de l’aerolínia alemanya Condor, gràcies al suport públic. Unes altres, per contra, han cessat completament les seves activitats, segons informen diversos mitjans europeus.

Segons aquests mitjans, que citen fonts de la companyia, totes les empreses associades al grup Thomas Cook Group plc al Regne Unit han deixat d’operar, inclosa l’aerolínia Thomas Cook Airlines. La companyia de vols ha deixat a milers de passatgers en terra i  ha obligat a Londres a activar un pla per a embarcar als viatgers afectats per la situació creada. Des del dilluns, unes 30.000 persones han pogut tornar a casa des de les seves destinacions vacacionals i s’espera que al llarg del dimecres tornin altres 16.500 en 70 vols, segons ha informat aquest dimecres l’Autoritat d’Aviació Civil del Regne Unit (CAA).

A Alemanya també han demanat el procés d’insolvència diverses filials associades a Thomas Cook, si bé en aquest cas la sol·licitud es realitza precisament per a poder continuar operant. És el cas de Thomas Cook Alemanya, Thomas Cook Touristik i BucherReisen & Oeger Tours, que preveuen obrir el procés per a separar-se de la matriu i no veure’s afectades per les reclamacions dels seus creditors.

De fet, el govern alemany ha confirmat aquest dimecres que la filial alemanya de Thomas Cook ha sol·licitat un crèdit pont per un valor, segons els mitjans, de 375 milions d’euros. Aquesta empresa és el segon touroperador del país després de TUI, mou uns tres milions de passatgers a l’any, i estaria en converses amb fons de capital de risc per a intentar salvar el negoci.

A Escandinàvia els avions de Thomas Cook Scandinavian Airlines es troben en terra pel fet que l’empresa mantenia contractes d’arrendament (leasing) amb la matriu britànica, sense que estigui clar actualment la sortida de la situació. Thomas Cook tenia, a més, la filial Thomas Cook Northern Europe. Cap de les dues empreses ha demanat concurs de creditors, de moment.

La filial polonesa, Neckermann Polska, ha demanat la insolvència i ha deixat d’operar, mentre la d’Hongria assegura que la situació és estable i els seus actius estan protegits, per la qual cosa els viatgers podran tornar segons el que es preveu. Per contra, la unitat holandesa ha cancel·lat tots els viatges, igual que a Bèlgica. Thomas Cook France preveu mantenir avui una reunió amb els representants dels treballadors per a declarar la insolvència i cercar un procediment per a recuperar el negoci.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència