Connect with us

Oci i Cultura

Comença la 19a campanya d’intervencions en el jaciment prehistòric de s’Hospitalet Vell a Manacor

Comença la 19a campanya d’intervencions en el jaciment prehistòric de s’Hospitalet Vell a Manacor

Les actuacions s’ha centrat en una de les habitacions que hi ha al voltant del talaiot i l’excavació de la qual ja va començar l’any 2016

Aquesta excavació forma part, juntament amb el jaciment de Son Peretó i el projecte Entre illes, dels projectes d’investigació que es duen a terme des del Museu d’Història de Manacor.

El cost econòmic de la feina de camp va a càrrec de l’Ajuntament de Manacor i és de 15.000 €. L’excavació està codirigida pels arqueòlegs Magdalena Salas i Damià Ramis i enguany l’equip consta de dos arqueòlegs i dos restauradors, dos auxiliars d’arqueologia, nou voluntaris, dos peons picapedrers, i la brigada de l’Ajuntament de Manacor.

La campanya 2019 s’ha centrat en una de les habitacions que hi ha al voltant del talaiot i l’excavació de la qual ja va començar l’any 2016. Aquest edifici presenta una planta absidal amb una columna central, una llar de foc, un dipòsit i diverses banquetes de feina en el voltant.

Els materials recuperats en el seu interior ens parlen d’un ús en el talaiòtic final o postalaiòtic, concretament entre el segle III-I aC. Associat a totes les ceràmiques d’importació (àmfores romanes, eivissenques, vaixella fina romana) també han aparegut ceràmiques pròpies de la fase final del talaiòtic, com gerres i olles, entre d’altres i gran quantitat de material lític de treball.

La sorpresa del 2018 va ser localitzar a la zona de la columna central de l’habitació un gran retall a la roca reomplert amb pedres, terra i gran quantitat de material ceràmic. “D’aquest forat desconeixem la funció però sabem que no estava en ús quan s’empra l’habitació”, segons ha explicat Magdalena Salas.

Aquests dies també s’està renovant tota la cartelleria del jaciment a través d’una subvenció del Consell de Mallorca.

Són tendència