Connect with us

Oci i Cultura

El còmic elaborat per Toni Galmés, ‘On és l’Estel·la?’, anirà finalment a judici

El còmic elaborat per Toni Galmés, 'On és l'Estel·la?', anirà finalment a judici

Aquest dimecres es fa a Palma l’acte de conciliació, que el dibuixant manacorí no hi assistirà perquè no ha pogut ser citat

El cas del còmic On és l’Estel·la? , que explica les mobilitzacions independentistes a Catalunya amb to satíric i a l’estil On és Wally?acabarà a judici. El passat mes de juny, quatre sindicats de la policia espanyola van presentar una querella criminal contra els responsables de la publicació perquè consideraven que denigrava la imatge del cos. Els sindicats policials demanen que el llibre sigui retirat del mercat i que els exemplars siguin eliminats.

Aquest dimecres tindrà lloc a Palma l’acte de conciliació previ al judici, si bé l’editorial que va publicar el llibre, Comanegra, ja ha avançat que no pensa arribar a cap acord. L’editorial serà l’únic que farà acte de presència a la citació judicial. L’autor del còmic en qüestió, el dibuixant manacorí, Toni Galmés, no hi serà present perquè no l’han pogut citar perquè no l’han localitzat. La Conselleria de Cultura i l’Institut d’Estudis Baleàrics, també figuren com a parts demandades, però en el seu dia van decidir presentar un recurs.

Són tendència