Connect with us

Actualitat

Maria Pons: “A Santanyí no podem estar quatre anys més amb projectes aturats”

Maria Pons: "A Santanyí no podem estar quatre anys més amb projectes aturats"

La batlessa va ser rebuda en el Consolat de Mar per la presidenta Armengol a qui li va demanar “lleialtat institucional”

La tempesta del passat 27 d’agost va deixar greus desperfectes al municipi de Santanyí, especialment a les zones de Cala Llombards, Cala Figuera i Cala Santanyí, i s’haurà de fer molta feina perquè tot torni a la normalitat. Així li va traslladar la batlessa del municipi, Maria Pons, i el regidor d’Emergències, Joan Gaspar Aguiló, a la Presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, en una recepció que va tenir lloc aquest dilluns en el Consolat de Mar, a la qual també hi va assistir Isabel Castro, Consellera d’Administracions Públiques. La batlessa de Santanyí va aprofitar la trobada per traslladar altres problemes que arrossega el municipi des de fa anys, i que la legislatura passada no van obtenir cap tipus de resposta per part des de les institucions supramunicipals.

Segons Maria Pons, “el període 2015-19 va ser una legislatura perduda per a molts de projectes que afecten el municipi de Santanyí, i desitjam de tot cor que en aquesta no es torni a repetir la situació. El nostre municipi, el nostre ajuntament i els nostres treballadors estan a disposició del Govern perquè es posi remei a problemes com la qualitat de l’aigua, la falta d’habitatge digne pels joves, la manca d’infraestructures viàries i el transport públic o la cobertura sanitària desigual”. Així ho va traslladar a la Presidenta del Govern.

La situació de l’aigua és un tema en el qual s’hi hauria de fer feina de manera urgent, segons la batlessa. El Pla Hidrològic de les Illes Balears contempla actuacions que serien efectives d’aquí a molts anys, 2030-2037, i des de Santanyí es considera que s’hauria de fer un esforç per acurçar terminis. Per aquest motiu en diferents ocasions, el Consistori ha plantejat la construcció d’una potabilitzadora, i fins i tot d’una dessaladora, que pugui abastir d’aigua de qualitat a tot el Migjorn de Mallorca. Però aquesta possibilitat sempre ha estat rebutjada per la Conselleria de Medi Ambient. Santanyí s’ha posat en marxa i ha redactat un Pla Director de l’Aigua per connectar totes les xarxes del municipi i resoldre d’altres problemes, però necessita que arribi aigua de qualitat de fora perquè les pous santanyiners estan esgotats o no arriben al mínim per ser aptes pel consum.

La baixa qualitat de l’aigua, la falta d’habitatge digne pels joves, la manca d’infraestructures viàries, el deficient servei de transport públic o la cobertura sanitària desigual, van ser algunes de les qüestions que va posar damunt la taula la batlessa de Santanyí

De la mateixa manera, a la trobada també es va parlar dels problemes que hi ha al municipi de Santanyí per accedir a un habitatge, sigui de compra o en règim de lloguer. Un altre tema cabdal per Santanyí, i especialment per al nucli de s’Alqueria Blanca, és el de la ronda de circumval·lació. Es tracta d’una infraestructura més que necessària que fa més de 15 anys que els curiablanquers reclamen i que encara està pendent que es faci públic el projecte. Maria Pons ja va traslladar la setmana passada aquesta necessitat a la Presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Entre altres assumptes, també es va tractar la qüestió de la cobertura sanitària del nucli de Cala d’Or. Es tracta d’una zona turística amb menys de 5.000 empadronats que a l’estiu multiplica per cinc la seva població entre visitants i segones residències. Per això, des de fa anys, els veïnats reclamen atenció mèdica les 24 hores del dia i una ambulància medicalitzada. De fet, la batlessa va assegurar que el consistori està disposat a adquirir el vehicle si la Conselleria de Salut està disposada a fer-se càrrec del personal. Segons Maria Pons, “quan parlam de lleialtat institucional ens referim a rebre suport per part dels qui tenen el poder a l’hora de donar un cop de mà sense tenir en compte colors polítics; de la mateixa manera que l’Ajuntament de Santanyí està sempre a les ordres del Govern i del Consell quan és necessari. Sabem que no tot és possible però no podem estar quatre anys més amb projectes aturats”.

Són tendència