Connect with us

Vist a les xarxes

La caiguda de Thomas Cook encén totes les alarmes en el sector turístic de Balears

La caiguda de Thomas Cook encén totes les alarmes en el sector turístic de Balears

El govern espanyol convoca d’urgència al sector i governs territorials, mentre els hotelers demanen baixades en les tarifes aèries per a atreure nous operadors

La caiguda de Thomas Cook, un dels majors tur operadors europeus, davant la negativa del govern britànic a llançar-li un salvavides de 200 milions de lliures (uns 225 milions d’euros), ha motivat un fort terratrèmol en el sector turístic d’arreu de l’Estat. El grup ha fet fallida deixant uns 600.000 clients afectats, molts d’ells de viatge a Balears.

La primera preocupació ara mateix és trobar formaules vies perquè aquests visitants puguin concloure l’estada i, abans de res, recol·locar a milers de viatgers en vols de tornada a Regne Unit. La ministra en funcions d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha cridat a agents del sector turístic i als governs autonomics a una taula de treball en la qual es pretén gestionar una crisi que pot generar un fort impacte en el turisme de l’Estat. Quatre milions de turistes a Espanya depenen de Thomas Cook.

Aquesta desfeta, llargament anunciada dins del sector turístic, deixa finalment un descomunal cràter en el mercat a l’espera que s’obri una dura batalla comercial entre tur operadore, companyies aèries i hoteleres per ocupar el buit. De moment, Balears, conjuntament amb Canàries, destinacions preferents en l’oferta del tur operador, es queden sense el seu primer client de turistes estrangers. La previsió de Thomas Cook per al present exercici passava per traslladar a quatre milions de turistes procedents de 15 països europeus, enfront dels 3,6 milions de viatgers que va dur en 2017.

El col·lectiu d’hotelers demana incentius per a altres operadors capaços de salvar “la difícil situació”. Entre les reclamacions figuren una rebaixa del 40% en les taxes d’Aena, “per a atreure nous actors”, i incentius fiscals i laborals per a les cadenes d’hotels. Els hotelers, com gairebé sempre, ara també intentaran treure profit del forat obert en el sector.

Són tendència