Connect with us

Vist a les xarxes

El Consell declararà a Mallorca en situació d’emergència climàtica

La UIB se suma a la declaració de l'estat d'emergència climàtica

PSIB-PSOE, Unides Podem i MÉS han presentat aquest dilluns una moció que serà debatuda en el pròxim Ple de la institució insular

PSIB-PSOE, Unides Podem i MÉS han presentat aquest dilluns una moció per a instar a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, al fet que declari l’illa en situació d’emergència climàtica, que es debatrà i previsiblement s’aprovarà, donada la majoria que conformen, en el pròxim ple d’octubre.

Els tres partits del Pacte han sol·licitat a Cladera que posi en marxa les “polítiques necessàries” per a aconseguir els objectius de l’agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), ha explicat Unides Podem en un comunicat.

També han reclamat que es creï una Comissió d’Emergència Climàtica per a garantir el compliment dels objectius de l’ONU amb la participació de la societat civil i la resta d’institucions públiques interessades.

Les tres formacions han comentat que la comissió se centraria en treballar per a reduir la petjada de carboni i la generació de residus a l’illa.

A més, han instat tant a l’executiu autonòmic com a l’estatal al fet que declarin la situació d’emergència climàtica en l’arxipèlag i a la resta de l’Estat amb l’objectiu de “impulsar un canvi significatiu que reverteixi els efectes del canvi climàtic”.

Són tendència