Connect with us

Comunitat

La fallida afecta principalment als hotelers, però arrossega a empreses d’autocars i lloguer de cotxes

La fallida de Thomas Cook afecta principalment al sector hoteler, però també arrossega a empreses d'autocars i lloguer de cotxes

El deute de la companyia al sector turístic de l’Estat podria superar els 200 milions d’euros corresponents a la temporada d’estiu

Thomas Cook, que s’ha declarat aquest dilluns en suspensió de pagaments, deu més de 200 milions d’euros al sector turístic de l’Estat de la liquidació de la temporada d’estiu, segons dades d’Exceltur.

200 milions és l’import que Thomas Cook deu a empreses de tota la cadena de valor que inclou, a més del sector hoteler, tota una sèrie de serveis en la destinació, i també, en ser transportista aeri, a Aena.

Encara que el sector hoteler és el més rellevant en aquest cas, en suposar un 60% del total, també estan afectats empreses d’autocars, lloguer de cotxes, guies o excursions, és a dir tots els serveis que el tur operador inclou en els seus paquets vacacionals.

La situació pot suposar un seriós problema per a aquelles companyies que treballaven només amb Thomas Cook, mentre que la qüestió es relativitza en el cas de les empreses que tenien la seva facturació més diversifica entre altres turs operadors.

Són tendència