Connect with us

Comunitat

Thomas Cook fa suspensió de pagaments i provoca un terratrèmol econòmic en el sector turístic

Thomas Cook fa suspensió de pagaments i provoca un terratrèmol econòmic en el sector turístic

La companyia britànica, que opera en 16 països, compta amb 105 avions i posseeix 200 hotels i complexos turístics, molts d’ells en la zona de Cala Millor, S’Illot, Sa Coma i Cala d’Or

El grup Thomas Cook, que s’ha declarat en fallida en la matinada d’aquest dilluns, té diverses desenes d’hotels repartits principalment en propietat o baix contractes de gestió. Els establiments estan localitzats principalment a Canàries i Balears. Molts d’aquests establiments es troben situats a la zona de Cala Millor, S’Illot, Sa Coma i Cala d’Or, per posar alguns exemples. El grup transporta anualment des de l’estranger 3,2 dels 3,6 milions de turistes que les seves aerolínies traslladen a Espanya anualment.

El grup havia obert aquest mateix any un dels seus establiments més luxosos, el Casa Cook Eivissa. Els hotels romanen oberts i almenys part d’ells continuen admetent encara reserves. El grup Thomas Cook gestiona 8 cadenes d’hotels diferents, segons la informació disponible en la seva pàgina web. En algunes d’aquestes cadenes no està ja disponible la informació sobre els hotels i es redirigeix a una pàgina web amb informació sobre la situació concursal o es produeix un missatge d’error. En alguns casos, la informació i el servei de reserva dels hotels continuen disponibles.

La companyia, que té en nomina a prop de 22.000 persones, de les quals 9.000 treballen al Regne Unit, ha confirmat que ha presentat davant un jutjat la sol·licitud per a iniciar el procés de concurs de creditors, segons un comunicat oficial de la companyia. La notícia ha provocat un vertader un terratrèmol econòmic en el sector turístic.

 

Són tendència