Connect with us

Opinió

Qui hi guanya en el conflicte que s’està generant a l’Orient Mitjà?

Qui hi guanya en el conflicte que s’està generant a l’Orient Mitjà?

Gosaria messions que la puja dels combustibles superarà força el 10%

Entre les inundacions de la setmana passada al Llevant de la península Ibèrica, les no-negociacions per a formar govern entre el PsoE i Unidas Podemos, i moltes frivolitats esportives i socials, els mitjans han dedicat poca atenció al suposat atac amb drons perpetrat el passat dissabte, 14 de setembre, a dues de les principals instal·lacions petrolieres d’Aràbia Saudita. I dic «suposat» perquè tractant-se d’atemptats, i en aquella zona, tota informació s’ha d’agafar en pinces i lupa. L’han atribuït a uns, també suposats, rebels hutis, que actuen al Iemen. D’una altra banda, el secretari d’estat nord-americà, Mike Pompeo, ja ha dit que Teheran es troba darrere dels atemptats contra Aràbia Saudita. Això em comença a fer la mateixa olor que els atemptats de les Torres Bessones de Nova York, o l’existència de les «armes de destrucció massiva iraquianes», que Aznar, Busch i Blair ens va vendre des de les Açores.

El cas és que això d’Aràbia i els atemptats a la seva industria petroliera ens afecta més que la identitat del proper eventual de la Moncloa, les bajanades dels programes VIP, o si Rafa Nadal acabarà l’any com a número 1 del món. De bon principi, els saudites han dit que la seva producció de petroli s’ha reduït en un 50%, els preus de combustible en el mercat mundial han augmentat un 10% i Donald Trump, per a solucionar el problema, ha tret al mercat la reserva petroliera dels Estats Units, mentre segueix provocant als iranians per tal d’arribar a tenir la «seva guerra», com a qualsevol president nord-americà amb ganes de fer-se un lloc a la història. Perquè com tots sabeu, les guerres son un «bon negoci» per a determinada gent.

Ara veurem com evolucionen els preus a les benzineres de casa nostra, aquesta serà la primera conseqüència d’aquest conflicte, però gosaria messions que la puja dels combustibles superarà força el 10%: Com repercutirà això en les nostres vides és mal de dir, però els que ja tenim una certa edat recordam el va suposar la crisi petroliera de 1973. Per a mi no cal cercar culpables, basta mirar qui en traurà profit.

…Mike Pompeo, ja ha dit que Teheran es troba darrere dels atemptats contra Aràbia Saudita. Això em comença a fer la mateixa olor que els atemptats de les Torres Bessones de Nova York, o l’existència de les «armes de destrucció massiva iraquianes», que Aznar, Busch i Blair ens va vendre des de les Açores

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència