Connect with us

Vist a les xarxes

L’Assemblea General de Rectors exposen la seva preocupació davant la manca de govern a l’Estat

L'Assemblea General de Rectors exposen la seva preocupació davant la manca de govern a l'Estat

L’anomenat Grup 9 d’universitats s’han reunit aquest divendres a Palma per tractar la situació actual de paràlisi pressupostària

L’Assemblea General de Rectors del Grup 9 d’universitats (G9) ha analitzat, en la reunió mantinguda aquest divendres a la Universitat de les Illes Balears (UIB), les conseqüències negatives que, per a la comunitat universitària, té la manca de govern a Espanya, «tant per la paràlisi que suposa per a l’aprovació d’una nova llei d’Universitats i l’Estatut del Personal Investigador i Docent, com per la falta de Pressupost General de l’Estat, que repercuteix, a través de les comunitats autònomes, en el pressupost de les universitats i en l’oferta pública d’ocupació». Així ho ha manifestat en roda de premsa el president de torn del G9, el Rector de la Universitat de les Illes Balears, el doctor Llorenç Huguet.

En la reunió a Palma, l’assemblea de rectors ha valorat de manera positiva per al sistema d’investigació espanyol la millora retributiva del personal jove investigador, però ha trobat a faltar la responsabilitat i implicació del legislador en l’aplicació d’aquesta mesura, que acaba repercutint en els comptes de cada universitat.

El Rector de la UIB s’ha referit també als problemes que suscita l’aplicació de la Llei de registre horari en les universitats, ja que el personal investigador i docent (PDI) té competències en docència i en investigació. En aquest sentit, el Rector de Saragossa ha recordat que la investigació no és objecte de control horari en el marc de la legislació europea, mentre que sí que ho és la docència. Aquesta diferenciació és a la base de la reivindicació que les universitats espanyoles plantegen al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats mitjançant el grup de treball creat per arribar a un acord.

Visita a institucions europees

En la trobada han informat de la visita que, la setmana que ve, farà la Comissió Sectorial d’Investigació del G9, integrada per responsables d’investigació i transferència de les universitats del grup, a diferents institucions a Brussel·les, per debatre i conèixer de primera mà les polítiques en R+D+i en relació amb les línies dels programes europeus. 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència