Connect with us

Comunitat

El TSJIB jutjarà al jutge Florit

El TSJIB proposa jutjar al jutge Florit per ordenar la requisa de mòbils a periodistes

Per ordenar la requisa de mòbils de periodistes i el control de les seves comunicacions en el marc del cas Cursach

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha acordat l’obertura de judici oral contra el jutge Miguel Florit per diversos presumptes delictes comesos en ordenar la requisa de mòbils de periodistes i el control de les seves comunicacions en el marc de l’anomenat cas Cursach.

En un acte notificat aquest divendres, el TSJIB també obre judici oral contra l’Estat com a responsable civil subsidiari i fixa una fiança per al jutge de 60.166 euros, per a assegurar les responsabilitats pecuniàries al fet que pogués pertocar en aquesta causa, ha informat l’alt tribunal de les Illes.

Les acusacions són l’editora de Diario de Mallorca, els periodistes Blanca Pou i Kiko Mestre, l’Agència EFE, Europa Press, i l’Associació de Mitjans de la Informació.

Els periodistes i les entitats acusadores reclamen per al jutge 42 anys d’inhabilitació per prevaricació, delicte contra la inviolabilitat del domicili, contra l’exercici del secret professional i el dret a la intimitat i d’intercepció il·legal de comunicacions. En l’acte, la magistrada Felisa Vidal assegura que de l’actuat “s’infereix que els fets investigats revesteixen els caràcters de delicte i que existeixen indicis racionals de criminalitat contra l’acusat”.

També s’obri judici oral contra l’Estat com a responsable civil subsidiari i fixa una fiança per al jutge de 60.166 euros

Són tendència