Connect with us

Comunitat

Salut detecta un segon cas de listèria a Mallorca

Salut detecta un segon cas de listèria a Mallorca

El cas es va detectar dimecres passat i la persona afectada roman ingressada en un centre hospitalari

L’Hospital Universitari Son Espases ha enviat aquest divendres al Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda (Madrid) mostres d’un segon pacient afectat per listèria per comprovar si el bacteri detectat correspon a la mateixa soca apareguda a Andalusia. En aquests moments, no està confirmat que estigui relacionat amb el brot esmentat.

A més, com en el cas notificat la setmana passada, el centre hospitalari ha avisat el Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació.

La persona afectada roman ingressada en un centre hospitalari públic de Mallorca i, en aquests moments, respon adequadament al tractament antibiòtic previst per a aquests casos.

En relació amb el cas que es va detectar dimecres passat, Salut encara està en espera de rebre els resultats per part del mateix laboratori que confirmin si està relacionat o no amb el brot d’Andalusia.

Cal recordar que l’Oficina de Qualitat del Servei de Salut disposa d’un protocol d’actuació davant un possible cas de listèria que està a l’abast de tots els professionals sanitaris.

Salut encara està en espera de rebre els resultats per part del mateix laboratori que confirmin si està relacionat o no amb el brot d’Andalusia

Els objectius principals son; detectar precoçment els casos per controlar la difusió de la malaltia i establir mesures de prevenció; informar els professionals d’atenció primària i urgències (tant hospitalàries com extrahospitalàries) sobre la listeriosi; consensuar el maneig de possibles casos d’infecció i disminuir la variabilitat de l’atenció.

En l’elaboració del protocol han participat de manera col·legiada més de 20 professionals d’atenció primària, hospitalària i d’urgències, especialistes de pediatria, infeccioses, microbiologia, obstetrícia, preventivistes i d’infermeria.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència