Connect with us

Oci i Cultura

L’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor ofereix una recepció als mulassers i mulasseres del 2019

L'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor ofereix una recepció als mulassers i mulasseres del 2019

El batle, Miquel Oliver i la directora de l’Escola, Emma Terés, varen destacar la feina que fan aquest grup de joves per donar vida a un nou element de la cultura popular manacorina

L’Ajuntament de Manacor, a través de l’Escola Municipal de Mallorquí, va voler reconèixer dimecres passat la tasca dels mulassers i mulasseres, que feren ballar la Mulassa de Manacor al llarg de les festes de Sant Jaume del passat mes de juliol.

A l’acte hi assistiren sis mulassers i dues mulasseres, dels deu membres que formen la colla, que són: Antoni Grimalt Brunet, Joaquim Sabater Romero, Lluís Forteza Llull, Antoni Nadal Fullana, Lluc Martí Galmés, Petra Maria Llull Cabrer, Joan Miquel Truyols Mas, Maria Montserrat Amer Ribot, Jaume Galmés Llull i el coordinador, Sebastià Riera Pocoví. També hi va haver la representació de membres de la Comissió Permanent de l’Escola del 2015-2019, de la Comissió Mulassa, de l’Obreria de Sant Jaume i de la xaranga.

Tant el batle de Manacor, Miquel Oliver, com la directora de l’Escola de Mallorquí, Emma Terés, varen destacar la feina que fan aquest grup de joves per donar vida a un nou element de la cultura popular manacorina que després de quatre anys es pot començar a considerar tradicional. El batle, a més, va tenir unes paraules d’agraïment per a l’Obreria de St. Jaume, per la feinada d’organització d’unes festes a les quals de cada any s’hi afegeix més gent.

La tasca dels músics i la xaranga que acompanyen la Mulassa de Manacor va ser digna de lloances. Cal recordar que a les dues sortides de la Mulassa d’enguany, gràcies a la coordinació d’Antònia Bassa i Lau Puig, s’hi incorporaren noves versions musicals que animaren el públic de valent. Prova de tot això és veure com a l’Escola de Mallorquí, tot sovint, hi ha infants que volen veure la Mulassa en directe i taral·laregen algunes d’aquestes cançons.

El coordinador de la Mulassa de Manacor, Sebastià Riera, va destacar que la colla passa molt de gust de fer ballar la bèstia pels carrers del poble i sobretot de veure que la gent respon de manera molt participativa. Com a mostra d’agraïment es va obsequiar els mulassers i mulasseres amb una panera amb productes de comerç just de S’Altra Senalla.

Són tendència