Connect with us

Actualitat

Presentades 2.000 al·legacions contra la modificació puntual del PGOU de Felanitx, segons el GOB

El Bloc per Felanitx rectifica i alerta del risc de saturació residencial i turística a Portocolom

Els ecologistes qualifiquen d’inadmissible intentar augmentar el nombre de places turístiques en el municipi

El grup ecologista GOB s’ha oposat aquest dimecres a l’exoneració de l’índex d’intensitat turística en establiments d’interior de Felanitx i de Portocolom i ha advertit que tindrà com a conseqüència un increment del nombre de places turístiques que no s’ha quantificat.

L’entitat ecologista ha manifestat el seu rebuig a aquesta modificació, davant la Ponència Tècnica d’Urbanisme del Consell de Mallorca.

El GOB ha recordat en un comunicat que ja s’han registrat 2.000 al·legacions contra la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Felanitx perquè cerca exonerar l’índex d’intensitat turística en el cas dels establiments d’interior i la delimitació dels nuclis antics de Felanitx i Portocolom i que el 17 d’agost va haver-hi una concentració en contra d’aquesta modificació a Portocolom.

En la ponència tècnica d’ordenació del territori i urbanisme s’ha abordat l’informe que ha de realitzar el Consell mentre duri la suspensió de llicències derivada de l’aprovació inicial del PIAT. Els tècnics han explicat que l’informe es manifesta favorable a l’exoneració de l’índex d’intensitat turística encara que no en la delimitació dels nuclis antics per no estar prou justificada.

Davant aquesta posició del Consell, el GOB s’ha oposat a aquesta exoneració de l’índex d’intensitat turística tant en el nucli de Felanitx com Portocolom, “que tindrà com a conseqüència un increment del nombre de places turístiques que no s’ha avaluat ni quantificat” en uns àmbits que considera “ja totalment saturats i amb problemes greus relacionats de mobilitat, clavegueram i disponibilitat de recursos hídrics”.

El GOB ha titllat d’inadmissible que l’ajuntament vulgui realitzar una modificació puntual sobre un planejament urbanístic que és de 1969 i considera “totalment obsolet”, obviant la Norma Complementària aprovada en 1996 per a regular la capacitat de població del terme municipal de Felanitx, que fixa l’índex d’intensitat d’ús turístic en una plaça cada 60 metres quadrats.

Són tendència