Connect with us

Actualitat

L’Ajuntament de Manacor decideix tancar l’escorxador municipal fins nou avís

Fins que compleixi totes condicions necessàries i evitar d’aquesta manera noves sancions sanitàries

L’Ajuntament de Manacor procedirà el pròxim dia 27 d’aquest mes a clausurar l’escorxador municipal “fins que compleixi totes condicions sanitàries necessàries”, segons ha informat el Consistori.

En una nota de premsa, el govern municipal exposa que “l’estiu passat es va tancar les instal·lacions per tal de dur a terme una sèrie de millores. Aquestes actuacions no es van poder fer en la seva totalitat i l’escorxador es tornà a obrir passats quatre mesos”. Segons la mateixa nota, “aquesta circumstància va provocar una pròrroga forçosa de nou mesos a l’empresa que s’encarregava de la seva gestió”.

Segons els arguments de l’Ajuntament, “aquest període de nou mesos havia de servir per preparar la documentació necessària per a treure-ho a licitació. No obstant això, no s’encomanà l’estudi d’explotació necessari per a licitar-ho. El nou equip de govern va encomanà l’estudi, que encara s’està elaborant”.

Durant aquest estiu, i donat que l’escorxador es troba obert en unes condicions “poc òptimes”, l’Ajuntament hagué d’assumir fins a dues sancions. Una primera el 26 de juliol, per les actes emeses a la revisió de l’escorxador de dia set de gener, que té un valor de 23.600 euros, i una segona el trenta-un de juliol, per les actes emeses dia 13 de desembre i el 20 de febrer, per un import de 8.500 euros”. Per tots aquests motius, el govern municipal de l’Ajuntament de Manacor ha cregut convenient i necessari aturar tota mena d’activitat a l’escorxador municipal fins que “compleixi totes condicions necessàries”.

Les instal·lacions es troben obertes en unes condicions “poc òptimes”, segons el govern municipal

Són tendència