Connect with us

Actualitat

Demanen al govern de l’Estat que el Migjorn pugui ser declarada zona greument afectada pel temporal

Santanyí fa balanç dels efectes de la tempesta

El grup parlamentari socialista en el Congrés ha registrat una proposició no de llei

El grup parlamentari socialista en el Congrés ha registrat una proposició no de llei per a instar al govern espanyol a fer un estudi dels efectes dels temporals i inundacions d’aquest estiu en diferents llocs de l’Estat, incloses les Illes Balears.

La iniciativa contempla que “també es va sentir amb força el temporal a les Illes, afectant infraestructures de sanejament i altres aspectes a Menorca, Mallorca, Eivissa i Formentera, i molt especialment en localitats com Santanyí, on van caure més de 100 litres per metre quadrat, produint-se també inundacions en altres localitats que van posar fins i tot en perill la vida de les persones”.

Els socialistes demanen al govern que, juntament amb la resta d’administracions públiques, faci un estudi “com més aviat millor” de l’impacte real del temporal per a facilitar a ajuntaments i persones afectades “la tramitació d’assegurances i ajudes”, ha informat el PSIB en un comunicat.

La iniciativa planteja aplicar als llocs on sigui necessari la declaració de zona greument afectada per una emergència de protecció civil, la qual cosa comportaria l’aplicació de mesures com a ajudes directes per als danys materials produïts, indemnitzacions per a danys a explotacions agrícoles i beneficis fiscals aplicables a béns, empreses, establiments industrials, turístics i altres activitats afectades.

Demanen també que estableixi línies de crèdit per a finançar la reparació o reposició de béns afectats pel sinistre i l’habilitació pressupostària per a donar cobertura immediata a aquestes ajudes.

Els socialistes demanen al govern que, juntament amb la resta d’administracions públiques, faci un estudi “com més aviat millor” de l’impacte real del temporal per a facilitar a ajuntaments i persones afectades “la tramitació d’assegurances i ajudes”

Són tendència