Connect with us

Actualitat

Temors i dubtes envolten l’execució de la sentència del Principal de Manacor

Temors i dubtes envolten l'execució de la sentència del Principal de Manacor

Un incident judicial adverteix de la necessitat de garantir la funcionalitat de la part de l’edifici que no ha de ser derrocat

En una recent reunió celebrada la setmana passada entre els responsables polítics de l’Ajuntament amb un grup de veïnats i usuaris de l’aparcament del Principal, el Consistori va ratificar públicament la seva voluntat de complir el manat judicial i derrocar la part de l’edifici del Principal de Manacor que es troba fora de la legalitat. Aquesta actuació, que avui en dia encara no compta amb una data fixada de manera oficial, serà executada quan totes i cadascuna de les parts afectades per la resolució judicial hagin signat els requisits previs, segons van anunciar els responsables polítics.

Al temor expressat per alguns veïnats de l’edifici afectat i que disposen d’habitatge, la seva majoria de planta baixa i amb molts anys d’antiguitat, a les conseqüències que puguin derivar-se de l’execució de la demolició, s’afegeixen dubtes que avui dia sembla que no estan resoltes. El mes de març passat, un grup de titulars afectats per l’execució de la sentència, van decidir presentar un recurs judicial sobre aquest tema. El jutge que instrueix el tràmit en qüestió, poc temps després, va decidir instruir una incidència sobre l’assumpte on advertia de la necessitat de garantir la funcionalitat de la part de l’edifici que no ha de ser derrocat i que la sentència definitiva sembla que no contempla. Per exemple, una part de la segona planta de l’edifici ha de ser derruïda. La zona afectada concentra avui en dia bona part de tot el sistema elèctric de l’edifici. Una vegada derrocat, ningú sap on haurà de reubicar-se tot el muntatge necessari perquè l’edifici pugui continuar funcionant amb normalitat. Aquesta mateixa planta, preveu que una part pugui continuar albergant places d’aparcament, però la rampa d’accés a la mateixa es veu afectada per l’ordre de demolició. Els propietaris es demanen de quina manera es podrà accedir a la planta si no existeix la rampa.

Cal recordar, que el conflicte legal que envolta a l'edifici del Principal es remunta molts anys enrere, quan els propietaris de l'immoble van sol·licitar al Consistori una llicència d'obres per a construir tres plantes d'aparcaments subterranis i quatre en superfície.

Cal recordar, que el conflicte legal que envolta a l’edifici del Principal es remunta molts anys enrere, quan els propietaris de l’immoble van sol·licitar al Consistori una llicència d’obres per a construir tres plantes d’aparcaments subterranis i quatre en superfície.

Cal recordar, que el conflicte legal que envolta a l’edifici del Principal es remunta molts anys enrere, quan els propietaris de l’immoble van sol·licitar al Consistori una llicència d’obres per a construir tres plantes d’aparcaments subterranis i quatre en superfície. Diversos problemes econòmics van obligar a aturar l’execució del projecte. Mentrestant, en 1980, la Sala aprovava unes noves normes urbanístiques que limitaven a dues les altures del creixement de finques del carrer Amistat, on se situa el pàrquing. En 1990, el grup d’inversors va demanar al llavors Consistori permís per a finalitzar el projecte redactat vint anys enrere. No va haver-hi impediments ni polítics ni administratius i els aparcaments s’acabaren. Però mentrestant, una veïnada afectada pels renous i la falta de llum pel creixement de l’immoble, va denunciar a l’Ajuntament per la concessió il·legal de la nova llicència.

A finals de l’any passat, el consistori de Manacor va rebre un requeriment per part del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), que li instava a executar la inapel·lable sentència que va ser dictada en el seu moment i que en data d’avui encara no s’havia fet efectiva. La resolució judicial obliga al Consistori a eliminar el terrat, el tercer pis i part de la primera i de la segona planta de l’edifici.

Mentres, l’Ajuntament avança administrativament en el requeriment judicial, són molts els dubtes i temors que envolten aquesta actuació i que en alguns casos de moment no estan sent atesos. Els afectats entenen que l’Ajuntament vulgui fer complir la sentència, però també li exigeixen una resposta a les seves inquietuds no resoltes fins avui.

La zona afectada concentra avui en dia bona part de tot el sistema elèctric de l’edifici. Una vegada derrocat, ningú sap on haurà de reubicar-se tot el muntatge necessari perquè l’edifici pugui continuar funcionant amb normalitat

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència