Connect with us

Societat

Gabriel Rufián: “Moltíssima gent cobra el salari mínim, i en canvi voten partits que estan en contra del salari mínim. Què està passant?”

Gabriel Rufián: "Moltíssima gent cobra el salari mínim, i en canvi voten partits que van en contra del salari mínim. Que està passant?"

Aquest passat dissabte, la Sala Sacma de Manacor va acollir  la presentació del llibre d’Oriol Junqueras ‘Contes des de la presó’

Aquest passat dissabte, la Sala Sacma de Manacor va acollir  la presentació del llibre d’Oriol Junqueras ‘Contes des de la presó’. A l’acte, organitzat per Esquerra Republicana, va comptar amb la participació del portaveu parlamentari al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián. També assistiren a l’acte el periodista Sergi Sol; el cantautor Pep Picas; el glosador i president d’Esquerra a Mallorca, Mateu Xurí i dels veïnats i amics de Junqueras, Maxi Calero i Domingo Alfonso.

Maxi Calero i Domingo Alfonso recordaren algunes de les seves vivències personals amb Junqueras, durant la seva etapa com a batle de Sant Vicenç dels Horts, poble natal del polític empresonat. ERC va passar de tenir un sol regidor al Consistori a obtenir majoria absoluta. Comptaren també amb l’aportació del periodista Sergi Sol, autor del llibre ‘Fins que siguem lliures’. Mateu Xurí va oferir una nova demostració de la seva capacitat d’improvisar relats amb forma de ‘glossa’.

Gabriel Rufián, durant una intervenció de quinze minuts, va fer un ràpid repàs a l’actualitat política i social, des de la reflexió. Va incidir molt en dos conceptes: primer, el concepte de la consciència de classe, consciència de qui ets; i en segon lloc, el patiment i el dolor. “La dreta sempre ha utilitzat la por i l’esquerra l’única cosa que hem tingut és el dolor o el patiment que ens comporta segons quina situació. Cal ser capaços de filtrar aquest patiment en respostes polítiques, perquè si no ets capaç d’articular reposats polítiques col·lectives, no canvies absolutament res”, segons Rufián. Com a exemple, es va referir que hi ha moltíssima gent que en aquest país cobra el salari mínim, malauradament i miserablement, i en canvi voten partits que voten en contra del salari mínim. “No té cap sentit ni un; però és així. Es fa difícil entendrer-ho“. El polític republicà va posar l’accent principalment en el paper exercit pels poders econòmics i mediàtics sobre el conflicte català i que han jugat un paper decisiu a l’hora de crear un estat d’opinió distorsionat sobre la realitat del conflicte.

El polític republicà va posar l’accent principalment en el paper exercit pels poders econòmics i mediàtics sobre el conflicte català i que han jugat un paper decisiu a l’hora de crear un estat d’opinió distorsionat sobre la realitat del conflicte

La sala Sacma es va quedar petita. El polític republicà va fer un extens repàs a l’actualitat política i social del moment.

Són tendència